2020-02-21 13:18:44• hírek • Fizetett tartalom

Újra Kolozsvár a Bocskai-zarándoklat első állomása

Immár tizennegyedik alkalommal kerül sor a Bocskai-zarándoklatra, melynek során 2020. február 22–23. között egy magyarországi küldöttség tagjai a fejedelem életéhez kötődő helyszínekre látogatnak el. Már hagyomány, hogy Kolozsváron is állomásoznak a látogatók, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara látja vendégül őket február 22-én, szombaton.

A zarándoklaton a magyarországi hajdúvárosok küldöttsége vesz részt, akik Bocskai István fejedelem életéhez kapcsolódó településekre látogatnak, a vendéglátókkal együtt róva le tiszteletüket a fejedelem történelmi alakja előtt, megkoszorúzva a neki állított emlékműveket. Ahogyan már a korábbi években is, a Bocskai-zarándoklat első állomása újra kincses városunk lesz, ahová február 22-én, szombaton érkeznek meg a zarándoklat tagjai. Az ünnepség 12 órakor kezdődik a Bocskai-házban, a fejedelem szülőházában, ahol megkoszorúzzák a fejedelem mellszobrát és a kültéri domborművet. 
 

A koszorúzáson jelen lesznek a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat és a Bocskai István Emlékbizottság képviselői, a hajdúsági polgármesterek, önkormányzati képviselők, illetve a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának vezetősége. Az ünnepi rendezvényre minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. 

 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: