2011-07-28 17:06:22• hírek • Kocsis Zoltán

Újjáéledhet a Luceafarul mozi

A rendszerváltás pillanatában Szatmárnémeti még három mozival büszkélkedhetett, ám ezek a kilencvenes években sorra csődbe mentek és bezártak, így néhány évig teljesen mozi nélkül maradtak a szatmáriak.

A Városi Tanács csütörtöki szavazata viszont azt sugallja, hogy belátható időn belül akár megduplázódhat a számuk, lévén jelen pillanatban egy működik a Grand Mall-ban. A döntéshozók ugyanis arról szavaztak, hogy több jelentkező esetében milyen kritériumrendszer alapján bírálják el az ajánlatokat. Egy ilyen lépésre pedig csak akkor szokott sor kerülni, ha létezik egy befektető ez irányú szándéknyilatkozata. Fontos kiemelni, hogy egy korábbi határozat szerint az egykori Luceafarul mozi rendeltetését nem lehet megváltoztatni, tehát ott mindenképpen mozi lesz.

„Jelen pillanatban egy érdeklődő van, nem lehet kizárni annak lehetőségét, hogy többen is részt vegyenek a liciten. Sőt, a város számára ez lenne a legjobb", mondta a Szatmár.ro megkeresésére Kereskényi Gábor alpolgármester.

A Városi Tanács döntése alapján egy licit esetén egy felállított pontrendszer alapján bírálnák el az illetékesek az ajánlatokat. Ezen rendszeren belül 70 pontot kapna az az ajánlattevő, amely a legtöbb pénzt áldozná a befektetésre, 15 pontot kapna az az ajánlattevő, amely a legtöbb munkahelyet teremtené és 15 pontot az, amely a legnagyobb koncessziós díjat fizetne. Kereskényi elmondta, hogy ez utóbbi esetében 15 euró/négyzetméter az kiindulási ár, ezt az összeget egyszerre kellene kifizetni a következő 25 évre.

Az alpolgármester becslései szerint, amennyiben nem lesz több jelentkező, akkor két hónap alatt le lehet tudni a licit körüli procedúrát és októberben megtörténhet az ingatlan átadása. „Innentől kezdve már a befektetőn múlik, hogy mikor nyílik meg a mozi, de én úgy gondolom, hogy ilyen beruházás esetében körülbelül egy évre mindenképpen szükség van, a kezdetektől a nyitásig", mondta Kereskényi.

Könyvtártól szemétdombig

A Városi Tanács rendes havi gyűlésén döntés született arról is, hogy Szatmárnémeti a Megyei Tanács rendelkezésére bocsátja a Kogalniceanu utca 5 szám alatt található ingatlant, ahol utóbbi intézmény felépítheti a Megyei Könyvtárat.

Elfogadták továbbá a 16-os, a Solidaritatii és a Május 14 lakónegyedbe építendő játékterek technikai paramétereit és döntés született arról is, hogy elkobozhatják azokat a szekereket, amelyek a tiltás ellenére többedszer is a város utcáira „merészkedtek".

Szintén komoly jelentőséggel bír az a határozat is, amely szerint Szatmárnémeti Városa a Megyei Tanácsnak (MT) átadja a város szemétdombjának otthont adó területet. Erre a formális lépésre azért volt szükség, mert ez része volt annak a projektnek, melynek keretein belül az MT létrehozta és üzembe helyezi a szamosdobi ökologikus szeméttelepet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: