2015-03-25 14:26:17• hírek • Szatmár.ro

Ujj és tenyérlenyomatot is vettek a fegyverrel játszó gyerekektől

A rendőrség szerdán tartott nyílt napját igazán a gyerekek élvezték: az új városközpontban megismerkedhettek az egyenruhások fegyvereivel, beülhettek a szirénázó rendőrautóba, kipróbálhatták a közlekedési rendőrök egyik motorját és a helyszínelők is bemutatták nekik speciális eszközeiket.

Délelőtt 11 órakor vette kezdetét a nyílt nap, amelyre már igen készültek a rendőrök - néhány nappal ezelőtt már egyfajta főpróbát is tartottak a Rákóczi utcában található épületben. Most az új főtéren várták elsősorban a gyerekeket, hogy beavassák őket a világukba, bemutatva a felszereléseik nagyrészét.

A rendezvényt követően nehéz eldönteni, hogy a gyerekek mit élveztek jobban: a fegyvereket a kezükbe venni, vagy beleülni a rendőrautóba - esetleg ujjlenyomatot adni és a több bőröndnyi helyszínelő-eszközöket megnézni.

A gyerkőcök komoly fegyverekkel ismerkedtek meg testközelből: Glock pisztollyal, távcsöves puskával, Kalasnyikov géppuskával és gránátvetővel. Felpróbálhatták a súlyos golyóálló mellényeket is. Másokat az alkalmanként szirénázó rendőrautó nyűgözött le és mindenki a BMW rendőrmotor nyergébe pattant egy-egy percre.

A helyszínelők összemaszatolták a gyermekek kezeit - ujjlenyomatot vettek tőlük, majd nagyítóval vizsgálhattak nyomokat a kicsik. A rendezvényen több óvoda és iskola is részt vett: hallottunk román, magyar és német gyermekhangokat is. De nem csak a megyeközpontból, hanem vidékről is érkeztek gyerekek az eseményre: mások mellett nagykolcsi óvodások is kihasználták a ritkán adódó lehetőséget. Azt pedig mondanunk sem kell, hogy az eseményről távozóban mindegyik gyermek megfogadta: ha megnő, rendőrnek áll.

A felnőttek számára sem volt teljesen érdektelen a Román Rendőrség Napja alkalmából tartott rendezvény. A "nagyok" körében bűnmegelőzéssel kapcsolatos szórólapokat osztottak ki az egyenruhások és a résztvevők kipróbálhatták a részeg-szemüveget is.

Az új főtéren megtartott esemény akció mellett a rendőrség napja alkalmából más rendezvényeket is szerveztek. A Szatmár Megyei Rendőrség székhelyén például közel ötven rendőrt léptettek elő és hét személynek adtak át elismerő oklevelet.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: