2010-09-07 17:24:58• hírek • Szatmar.ro

Újíthatják a Kölcsey Ferenc Nemzeti Kollégiumot?

Az új tanévet új épületben kezdi a Kölcsey Ferenc Nemzeti Kollégium. A diákok, tanárok azonban - amint arról már beszámoltunk - nem új építésű, hanem a tatarozásra igencsak rászoruló épületbe költözhetnek.

A Református Kollégium, az Aurel Pop Művészeti Líceum és a Kölcsey helycseréje folytán a nemzeti kollégium diákjai és tanári kara két épületben kezdik az idei tanévet. Az egyik az eddig használt ingatlan új szárnya, a másik pedig a művészeti líceum számára legutóbb otthont nyújtó helyiség.

A tervek szerint egy harmadik épületrész is rendelkezésére fog állni az oktatási intézménynek, méghozzá a Kazinczy (Stefan cel Mare) utca 13. szám alatt található ingatlan, amely a Vointa Sport Egyesületnek adott otthont.
Ez utóbbi azonban olyan rossz állapotba került az elmúlt években, hogy tatarozása nem várathat magára. Az ingatlan tetőszerkezete, elektromos hálózata, illetve belső szerkezete halaszthatatlan javításokat igényel.

A tervek szerint felújítják ugyanakkor a villámhárítót, a vízvezetékeket és a fűtésrendszert is. A munkálatokat végző Arhi Dinamic cég által a helyi tanácshoz benyújtott tanulmány szerint a felújítás összköltsége közel 252 000 euró.

Természetesen ez az összeg nem fedezi az épület teljes felújítását, csupán annak részlegességét, amennyi az önkormányzat rendelkezésére áll. A felújítási munkálatok megkezdése a következő tanácsülés pozitív döntése esetén várható.


Megújulhat a „Vointa” épülete is
Megújulhat a „Vointa” épülete is


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: