2011-12-27 11:20:07• hírek • Póti Orsolya

Újévköszöntés Petőfi szobra előtt

Immár harmadik alkalommal rendeznek január elseji újévköszöntést a szatmári Lükő Béla kórházzal szembeni Petőfi szobor előtt. A családias hangulatú rendezvény egy szatmári vállalkozó kezdeményezésére indult - tudtuk meg Muzsnay Árpádtól, az EMKE alelnökétől.

Tóth István vállalkozóban két éve fogalmazódott meg egy családias hangulatú újévköszöntő ötlete. Vasárnap, január 1-jén délután 16 órától újra meghívja és várja nagy költőnk, Petőfi Sándor születésnapja, valamint Újév alkalmából a szatmári irodalomkedvelőket egy családias hangulatú főhajtásra és év eleji közös koccintásra.

Ígérete szerint, a vállalkozó saját legjobb évjáratú borával kínálja meg a résztvevőket, akik András Gyula színművész szavalatát követően arra is emlékeznek majd, hogy a 2012-es esztendő kerek évforduló a Petőfi-hagyományokat ápoló Szatmár megyeiek számára: szeptember 8-án lesz ugyanis 165 esztendeje, hogy Petőfi Sándor Erdődön örök hűséget esküdött Szendrey Júliának.

A rendezvény keretében Tamás Tibor és tanítványai adják elő Petőfi legnépszerűbb megzenésített verseit gitáron.

Az újévköszöntő főhajtás nyitó rendezvénye az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Partiumi Alelnöksége által tervezett 2012-es Petőfi-rendezvényeknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: