2015-01-03 10:57:56• hírek • Szatmár.ro

Újévi gospel-koncert a Joyful kórussal

Vasárnap 19.00 órától a Szatmári Római Katolikus Székesegyházban ünnepi újévi kóruskoncertet tartanak.

Január 4-én 19.00 órától kerül sor a Szatmári Művészeti Iskola égisze alatt működő "Joyful" kórus A Joyful new year - Egy örömteli új évet című újévi gospel-koncertjére a Római Katolikus Székesegyházban.

A gospel egy zenei stílus, amelyet a keresztény vallási életben használnak egyéni vagy közösségi hitük zenei kifejezésére. Az angol nyelvben Gospel névvel illetik az Evangéliumokat is. Ebben az értelemben a Gospel, mint zenei műfaj, az evangéliumi tanítások és történetek érzelemtől átfűtött formában történő, előképzettség nélkül is érthető előadása. Az összes gospel mű lényege Isten és Jézus tiszteletében rejlik.

A Joyful kórust 2012 nyarán alakította vezetőjük, Budean-Mihaly Judit művész-zongoratanár, aki a Szatmári Művészeti Iskola tanára és a Dinu Lipatti Szatmári Filharmónia művésze. A kórus mindössze 15 tagot számlál, ezek egy része a fent említett, iskola volt diákjai, akik ma már nem feltétlenül zenészként, hanem orvos, mérnök, pedagógus, vállalkozó vagy közgazdászként működnek, de a zenétől nem tudnak elszakadni, a lelkes éneklést szívügyüknek tekintik.

A koncerten olyan közismert dalok is felcsendülnek majd, mint a Joyful, Joyful We Adore Thee vagy a What A Wonderfull World.

A kórus tagjai: Ludescher-Merk Annamária, Süveg Emese,  Covacic Tünde, Pop-Szováti Melinda, Beregi Hajnalka, Szórádi Éva, Némethi Judith, Dobosi Csilla, Chiovari Ciprian, Nevezi Péter, Süveg Károly, Szathmári Elemér, Némethi Sándor és Orbán István

A kórusvezető és a kórus minden tagja sok szeretettel várja a gospel zenére és az amerikai spirituálékra kíváncsi közönséget az eseményre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: