2017-10-22 09:37:58• hírek • Kocsis Zoltán

Újdonságokkal színesített rendhagyó kézilabdatornák

A Szatmár-Ferencváros határon átnyúló női kézilabda-utánpótlás projekt vezetői, a jelek szerint, kifogyhatatlanok az ötletekből. Már eleve ez a példa nélküli kezdeményezés és annak sikere is jelzi kreativitásukat, október végén azonban ismét valami eredetivel rukkolnak elő Mezőfényen, majd Túrterebesen.

„Igyekszünk nem csak a gyerekek testi, hanem szellemi fejlődésére is odafigyelni”, mondja sokat sejtetően Kiss Zoltán projektmenedzser. Hogy ez pontosan mit fed? A Szent László emlékévben Magyarország egyik legfontosabb királya emlékének rendelik alá a két tornát: október 28-án Mezőfényen, másnap pedig Túrterebesen.

Hogy ez pontosan mit jelent?
Az éppen nem játszó csapatok tagjaira kézműves foglalkozás vár, történelmi ismereteiket, tájékozottságukat pedig a Szent Lászlóval kapcsolatos kvízen bizonyíthatják. A legizgalmasabbnak azonban minden bizonnyal az íjászbemutató ígérkezik, ami után minden érdeklődő csöppség kipróbálhatja a magyarság történelméhez oly szorosan kapcsolódó fegyvert.

A két nap azonban mégiscsak a kézilabdáról szól elsősorban: Mezőfényen 13, Túrterebesen 10 csapattal. A mérkőzések 9.20-kor kezdődnek és 17.00 óráig tartanak. Ezt követi a díjátadás. Jutalmat kap az edzők szavazatai alapján a legjobb kapus, támadó átlövő, védő, szélső, a legértékesebb játékos és a legjobb csapat. Utóbbi furcsának tűnhet, ám csak azoknak, akik nem ismerik a projekt szellemiségét, filozófiáját. Azt, hogy ebben a korban nem mérik az eredményeket.

„Ha valamelyik kísérőnél, szülőnél eredmények jegyzeteit találom, elveszem. Lehet, hogy szigorúnak tűnik, de ez egy régi rákfene. Ebben a korban ne az eredmény számítson, hanem a játék minősége, a technikai elemek gyakorlása, a megvalósított taktika”, figyelmeztetett ki Kiss Zoltán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: