2018-04-24 14:58:06• hírek • Közlemény

Újból a szaktárcához fordult Magyar Lóránd a Sport Hotel ügyében

Hivatalos kérdésben fordult a sport- és ifjúsági szaktárcát vezető Ioana Bran miniszterhez Magyar Lóránd, az RMDSZ képviselője, amelyben a Szatmárnémetiben levő Sport Hotel felújításáról, illetve ezen ingatlan újbóli használatba helyezéséről érdeklődött.

A képviselő levelében kifejtette, hogy több okból is nagy szükség lenne egy, a sportolóknak szánt szálláshelyre Szatmárnémetiben, hiszen a Román Vívószövetség olimpiai központot tervez nyitni a városban, illetve a Román Ökölvívó Szövetség, és a Román Birkózó Szövetség is olimpiai központ kialakítását helyezte kilátásba a megyeszékhelyen.


A képviselő hivatalos kérdésében arról érdeklődött, hogy milyen konkrét lépéseket tervez a szaktárca annak érdekében, hogy a rossz állapotú, ám jobb sorsra érdemes Sport Hotelt mielőbb visszanyerje régi patináját. A helyi önkormányzat vállalta, hogy saját forrásaiból felújítja a hotel épületét – ennek viszont az a feltétele, hogy a város adminisztrációjába kerüljön, így a város és a megye javát szolgálná.


Fontos, hogy a szaktárca és a polgármesteri hivatal között egy jó munkakapcsolat alakuljon ki, és együtt dolgozzanak a városért és a megyéért. Ezáltal elkerülhetőek lennének az olyan helyzetek, mint legutóbb a Csipler Sándor Vívóterem esete, amikor is a polgármesteri hivatal előkészítette az épület felújítására vonatkozó tervet annak érdekében, hogy EU-s finanszírozással felújíthassa a vívócsarnokot, ám az ifjúsági- és sportminisztérium nem adta át azt ideiglenesen a helyi tanácsnak az ingatlant, így meghiúsult a felújítás lehetősége” – írja levelében Magyar Lóránd.


A képviselő azt is hozzátette, hogy az RMDSZ az ilyen jellegű esetekért is sürgeti a decentralizációt a közintézményekben, hiszen elfogadhatatlan, hogy a helyben meghozott döntéseket a Bukaresti szaktárca felülírja, főleg azért, mert nem ismeri a helyiek igényeit.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírus statisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: