2016-01-17 01:06:28• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb visszatérő az Olimpiánál, ezúttal az angol hetedosztályból

Miután hétfőn az Olimpia bemutatta régi-új játékosát, a moldvai élvonalból visszatérő Mihai Onicast, szombat este újabb korábbi játékosával kötött szerződést a sárga-kék klub, számolt be az egyesület hivatalos Facebook-oldala: Adrian Markus Angliát hagyta hátra és tért vissza.

A még mindig csak 23 éves csatár (márciusban tölti be 24. életévét) hajdanán nagy tehetségként robbant be a román futballba. Ifjúkorát Szalontán a Libertyben, Nagyváradon a Bihar FC-ben és Aradon az ACU-ban töltötte. Miután többször is pályára lépett a román korosztályos válogatottakban, a fővárosi Dinamo edzőtáborozni is magával vitte. Szerződés azonban nem lett a dologból - ebben közrejátszott egy súlyos sérülés is -, így Markus Medgyesen a Gaz Metannál, majd a Viitorulnál próbált szerencsét, mielőtt 2015 tavaszán Szatmárnémetibe nem került.

Az Olimpia színeiben tavasszal 10 meccsen három gólt szerzett, ám ősszel Angliába, a hetedik osztálynak megfelelő Isthmian League első osztályában szereplő Metropolitan Police FC-hez szerződött. Surrey-ben többek között barbadosi válogatott és Srí-Lanka-i játékos is csapattársa volt.

„Adrian Markus egy értékes csatár, remélem eléggé eltökélt lesz, hogy bizonyítsa: sokkal többre képes, mint amit eddig mutatott" mondta róla régi-új edzője, Csík Tibor.

A már említett Mihai Onicas, valamint Vasile Buhaescu és  Sebastian Ianc után Markus az Olimpia negyedik téli igazolása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: