2014-04-04 10:39:45• hírek • MTI

Újabb világszenzációra készül Nik Wallenda kötéltáncos

Chicagóban készül újabb nyaktörő világszenzációra Nik Wallenda, aki az elmúlt két évben a Niagara-vízesés és a Grand Canyon felett egyensúlyozott át kifeszített kábelen - jelentette be csütörtökön az esemény közvetítésére készülő Discovery Channel.

A tévécsatorna azt nem közölte, hogy a "szeles városban" pontosan hol fog újrázni az akrobata, de közismert, hogy Chicagóban található az Egyesült Államok második legmagasabb épülete, a több mint 442 méter magas Willis Tower (korábban: Sears Tower), és gyanítható, hogy a mutatványnak köze lesz hozzá. A kötéltáncos várhatóan novemberben mutatja be szédítő mutatványát, amelyhez még nem sikerül beszereznie a szükséges engedélyeket.

Wallendának a Grand Canyon feletti tavalyi lélegzetelállító átkelését 10 millió amerikai tévénéző követte élőben. Eileen O'Neill, a Discovery elnöke a bejelentéskor arról beszélt, hogy az akrobata ezúttal természetes környezetről városira kívánt váltani, és hogy az artista családja fellépett már Chicagóban.

A 35 éves többszörös Guinness-rekorder egy akrobata család, a "repülő Wallendák" sarja, a hetedik nemzedék képviselője. Artista kötéltáncos a felesége és a három gyereke is.

Az akrobata dédapja, Karl Wallenda egyébként 73 évesen szörnyethalt, amikor 1978-ban Puerto Ricóban 10 emeletnyi magasságból lezuhant a toronyházak között kifeszített kötélről. Nik Wallenda 2011-ben a tragédia helyszínén anyjával együtt sikeresen hajtotta végre a mutatványt. A Niagara feletti 2012-es átkelését a nagyapja emlékének ajánlotta.



Az artista tavaly júniusban, "élete álmának" beteljesítése, vagyis a Grand Canyon feletti átegyensúlyozás után úgy nyilatkozott, hogy két New York-i felhőkarcoló között szándékozik átegyensúlyozni. A város hatóságai azonban biztonsági okok miatt mindeddig elutasítóan reagáltak arra, ha valaki a 2011. szeptember 11-i terrortámadásban ledőlt ikertornyok helyén felépített One World Trade Centert akarta mutatványaihoz felhasználni.

New Yorkban március végén őrizetbe vettek négy bázisugrót, akik tavaly szeptemberben leugrottak Amerika legmagasabb, 541 méter magas épületéről. Ugyancsak a múlt hónapban letartóztattak egy 16 éves parkouros fiút is, aki szintén feljutott az One World Trade Center tetejére.

A Discovery egyébként idén tavasszal, május 11. környékén annak közvetítésére készül, hogy Joby Ogwyn kaliforniai hegymászó szárnyas repülőruhában leugrik a Mount Everestről. Wallenda és Ogwyn világszámát a csatorna ezúttal nemcsak az Egyesült Államokban, de az egész világon sugározni szándékozik. Igaz, a második műsorszám megvalósulása kétséges, mert semmi sem szavatolja, hogy a hegymászónak, aki már kétszer jár a "világ tetején", ezúttal is sikerül feljutnia a csúcsra.

A nézettség növelésének reményében a csatorna ősszel egy 42 napig tartó élő túlélő-showt is a műsorra tűz Survival Live címmel. Jövőre a Discovery és testvércsatornája, a Science Channel a Google Lunar XPRIZE elnevezésű verseny közvetítésére készül, amelynek keretében magánfinanszírozású csapatok megpróbálnak majd pilóta nélküli űrjárművet feljuttatni a Holdra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: