2018-06-24 20:50:28• hírek • MTI

Újabb vereségével kiesett Lengyelország

Anglia átgázolt Panamán, Kolumbia kiütötte Lengyelországgal, Japán kétszer egyenlített Szenegál ellen.


Kolumbia magabiztosan, 3-0-ra győzte le a lengyel csapatot az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportjának vasárnapi, második fordulójában, így eldőlt, hogy az európai válogatott már nem juthat be a nyolcaddöntőbe.


A 10. percre a dél-amerikai együttes egyértelmű mezőnyfölényt harcolt ki, de sok futással és lendületes teljesítménnyel hiába irányította a mérkőzést, a helyzeteit nem tudta befejezni. Az első félidő hajrájában aztán egy ügyes szögletkombiációt követően Mina fejesével megérdemelten jutott vezetéshez a kolumbiai csapat a rendkívül passzív, az ellenfél kapujára semmilyen veszélyt nem jelentő lengyelekkel szemben, akiknek kulcsembere, a center Robert Lewandowski csak vergődött a védők között.
    

A második félidőben kijött a szorításból a lengyel együttes, de gólhelyzetig csak egyszer jutott - Lewandowski lövését védte Ospina -, miközben a kolumbiai védelem végig fegyelmezett maradt. A dél-amerikai csapat kontráiban viszont mindig több veszély volt, a felvonás közepén két ellentámadást góllal fejeztek be, így a hajrá előtt eldöntötték a mérkőzést. Előbb Quintero ugratta ki Falcaót, majd Rodriguez Quadradót és sem a Monaco, sem a Juventus támadója nem hibázott egyedül a kapussal,

 

FIFA World Cup

FIFA World Cup, Zürich, Switzerland. 44M likes. The Official Facebook Page of the 2018 FIFA World Cup Russia www.fifa.com/worldcup


A japán és a szenegáli válogatott 2-2-es döntetlent játszott egymással a csoport másik meccsén,  az utolsó kör előtt ezzel mindkét együttesnek négy pontja van, így biztató helyzetből várhatja csütörtöki utolsó összecsapását.


Jól kezdte a mérkőzést az afrikai együttes - amely az első fordulóban a lengyel válogatottat győzte le -, s a Liverpoolban játszó Sadio Mané szerencsés góljával a vezetést is megszerezte.
    

Ezt követően ugyan még volt helyzete Szenegálnak is, de a japán csapat is egyre bátrabb támadójátékot mutatott. Az ázsiai gárda egy szép akció végén még az első félidőben kiegyenlített Takasi Inui szépségdíjas csavarásával.
    

A fordulás után is a japán csapat volt a kezdeményezőbb, nagy gólhelyzetig, valamint Inui Takasi révén egy keresztlécig is eljutott, a hajrát azonban így is Szenegál kezdhette előnyből, mert Moussa Wague betalált.
    

A japánok szövetségi kapitánya, Nisino Akira pályára küldte Honda Kejszukét, aki hat perccel később kiegyenlített, ezzel sorozatban harmadik világbajnokságán talált be.
    


Az utolsó percekben már mindkét csapat elsősorban az eredmény megtartására figyelt, így döntetlennel zárult az összecsapás.

 

FIFA World Cup

FIFA World Cup added a new photo - with Japan Football Association and Fédération Sénégalaise - FSF at Ekaterinburg-Arena.

 

A vasárnapi eredmények következtében Lengyelország kiesett, Japán lengyelek elleni döntetlennel továbbjut. Szenegál és Kolumbia egymás ellen döntheti el, ki lép tovább.


 

Nincsenek ilyen – továbbjutási – gondjai az angoloknak, akik a világbajnokság eddigi legnagyobb arányú győzelmet aratták: Panamát a mesterhármast szerző Harry Kane vezetésével 6-1-re ütötték ki.Az angolok győzelmével a belga együttes is biztosította a helyét a nyolcaddöntőben. A két csapat csütörtökön egymással mérkőzik a csoportlesőségért.

 

FIFA World Cup

FIFA World Cup added a new photo - with Fepafut Panama and England football team at Nizhny Novgorod Oblast.

 

Az angol válogatott az első perctől fogva magához ragadta a kezdeményezést, s John Stones góljával hamar megszerezte a vezetést. A Manchester City védőjének ez volt az első gólja a válogatottban. Vezetésük tudatában is támadtak az angolok, s az első félidőben további négy gólt lőttek: Harry Kane kétszer is büntetőből talált be, Stones duplázni tudott, Jesse Lingard pedig szépségdíjas távoli lövésből volt eredményes.
    

A fordulás után Kane egy szerencsés góllal mesterhármast ért el, korábban vb-n az angolok közül erre Geoff Hurst (1966) és Gary Linecker (1986) volt képes. A mérkőzés hajrájában az európai csapat visszavett a tempóból, s bár voltak még helyzetei, újabb gólt Panama ért el: Felipe Baloy megmozdulásával a karibi ország történetének első világbajnoki találatát szerezte.
    

Anglia ezt megelőzően soha nem nyert nagy tornán (Európa- vagy világbajnokságon) három gólnál nagyobb különbséggel mérkőzést.

 

G csoport:
Anglia
– Panama 6-1
gólok: Stones (8., 40.) Kane (22., 11-es, 45., 11-es, 62.), Lingard (36.) illetve Baloy (78.)

A csoport állása: 1-2. Anglia, Belgium 6 pont (8-2), 3. Tunézia o p (3-7), 4. Panama 0 p (1-9)

 

H csoport:
Japán – Szenegál 2-2
gólok: Inui (34.), Honda (78.) illetve Mané (11.), Wagué (71.)

Lengyelország – Kolumbia 0-3
gólok: Mina (40.), Falcao (70.), Cuadrado (75.)

A csoport állása: 1-2. Japán, Szenegál 4 pont (4-3), 3. Kolumbia 3p,, 4. Lengyelország 0p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: