2016-05-21 10:39:39• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb veresége ellenére készülhet az osztályozóra a VSK

Vereséggel zárta a szezont a férfi kézilabda-bajnokság második osztályában a Szatmárnémeti Városi Sportklub, miután hazai pályán 34-32 arányban kikapott a Nagyváradtól. Ezzel együtt a klub a második helyen végzett a Fogaras mögött.és készülhet a feljutásért vívandó harcra.

A 22., zárófordulóban a VSK a tabellán közvetlenül mögötte álló, 3. helyezett Nagyváradot látta vendégül. Igazi rangadóhoz illően rendkívül kiélezett harcot hozott a találkozó, sok góllal és fej-fej melletti küzdelemmel. Ezt bizonyítja, hogy már a szünetig 18 gólig jutott mindkét együttes. A végjátékot viszont a vendégek jobban bírták, így végül 34-32-re megnyerték a találkozót.

Tizenöt győzelem és egy döntetlen mellett ez volt Nicolae Istrate legényeinek a hatodik veresége ebben a szezonban. A múlt heti Craiovai, illetve a mostani Nagyvárad ellen elszenvedett vereségeknek köszönhetően a bihariak pontszámban beérték ugyan (mindkét gárda 46 egységgel zárt) a szatmáriakat, ám a VSK-nak - írd és mondd - 2 góllal jobb a gólkülönbsége. Az Istrate-legények ugyanis 722 dobott gól mellett 651-et kaptak, míg péntek esti vendégeik 764 gól mellett 695-öt kaptak. Ez egyben a Román Kézilabda-szövetség hivatalos honlapja szerint azt jelenti, hogy a VSK megőrizte a második helyét a tabellán.

Mindez azonban abból a szempontból csak részletkérdés, hogy a két csoport 2. és 3. helyezettjei vehetnek részt május 25-29. között Brassóban azon a tornán, amely a harmadik élvonalba jutó csapatról dönt. A nyugati csoportból tehát a Szatmárnémeti VSK mellett a Nagyvárad, a keleti csoportból pedig Bákó és Suceava reménykedhet még a feljutásban.

Szatmárnémeti VSK - Nagyvárad 32-34 (18-18)
A VSK gólszerzői: Rogoz (8 gól), Olah (8), Morar (4), Muresan (4), Mates (3), Varga (2), Alisie (1), Ungar (1) és Olar (1).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: