2010-09-27 10:10:49• hírek • Szatmar.ro

Újabb vereség, újabb edző a Steauánál

fotó: otelul-galati.ro
fotó: otelul-galati.ro

Kilenc forduló, négy edző, ez a Steaua mérlege, mészárolt a Rapid.

A román labdarúgó élvonal, a Liga1 kilencedik fordulója az előzetes várakozások szerint a kolozsvári derbiről szólt. Volna. Vasárnap délután ugyanis a két bukaresti egylet, a Steaua és a Rapid más irányba terelte a figyelmet.

Romániai specialitás: kolozsvári rangadó Gyulafehérváron. Ezzel indult a kilencedik etap, a remekül kezdő újonc U a gyatra formában lévő címvédő CFR-et „fogadta". A Maros és az Ompoly összefolyásánál rendezett Szamos parti parti derbi remek ütemben kezdődött, a „hazaiak" Niculescu szabadrúgásával már negyed óra elteltével meg is szerezték a vezetést. Ettől felébredtek a vasutasok, Koné és Traoré helyzetei után utóbbi a 30. percben egyenlített: Culio szabadrúgása után bólintott a kapuba. Bár a gól előtt az „egyetemistáknak" is voltak helyzeteik (Pacurar, Bostina, Lemnaru), az egyenlítés után a bordó mezesek percei következtek: Peralta a kapufát találta el, Culio közelről kapu fölé bikázott, Dica távolról, Traoré és Bud közelről nem tudott kifogni Hutan kapuson. Az utolsó negyed óra ismét a „hazaiaké" volt, Niculescu kétszer is közel állt a győztes gólhoz, ám végül megosztoztak a pontokon a csapatok.


Nagy volt a küzdelem az U-CFR rangadón fotó: cfr1907.ro
Nagy volt a küzdelem az U-CFR rangadón fotó: cfr1907.ro


Bizonyos szempontból rangadót játszottak Galacon, ahol a listavezető Otelul a rekordbajnok Steauát fogadta. Az óvatos kezdés után egy szabadrúgást követő védelmi hiba után Sarghi a 19. percben megszerezte a vezetést az „acélosoknak". A Steaua a szünetig semmilyen ellenállást nem tanúsított, így Viglianti növelhette volna csapata előnyét. A pihenő után összekapták magukat a vendégek, fölényt és helyzeteket alakítottak ki, ám sorrendben Bilasco, Stancu, Surdu és Tanase is célt tévesztett. Az utolsó pillanatban a másik kapu előtt Borbély ziccert hibázott, ám ezzel együtt otthon tartotta a három pontot az Otelul. A találkozó után pedig a bukaresti csapat vezetősége felállította a kispadról az egy hete edzőnek kinevezett Eduard Iordanescut, helyét Marius Lacatus veszi át. A katonacsapattól már kétszer kiebrudalt korábbi legenda idén már a negyedik edzője a csapatnak Victor Piturca és Ilie Dumitrescu után.

Jobban indul viszont az edzői pályafutása Cosmin Contrának: a korábbi válogatott védő vezetésével a Temesvár egy hét alatt legyőzte a Sportult, a Bukaresti Juventust (a román kupában), vasárnap pedig a Pandurii otthonából is három ponttal távozott. Bár a hazaiak nem játszottak alárendelt szerepet, kihagyták a helyzeteiket, míg a bánságiak Axente révén egyet legalább értékesítettek és ez elég volt a győzelemhez.

Nem panaszkodhattak a helyzetkihasználásra a Rapid szurkolói, hisz csapatuk nem kevesebb, mint hét gólt vágott a Branesti kapujába. Sburlea már a 26. másodpercben ziccert hibázott és ez jelezte, nem sok jóra számíthatnak a vendégek. Cassio végül a 26. percben törte meg a jeget, tettét négy perccel később Cesinha is megismételte. Bár ezt követően Simion még szépített, a szünet után már semmi nem állhatott a Rapid-henger útjába: Cassio, Roman, Constantin, Frunza és Lazar is betalált, beállítva ezzel a 7-1-es végeredményt.

Győzelmével tartja listavezető pozícióját a Galac (19 pont), megelőzve a Rapidot (18) és a Temesvárt, míg a bajnoki címvédő CFR 8 egységgel a 14. helyen szerénykedik.

Eredmények:
Kolozsvári U - Kolozsvári CFR 1-1
gólok: Niculescu (14.), illetve Traoré (30.)

Vaslui - Beszterce 1-0
gól: Adailton (68.)

Sportul Studentesc - Astra 0-1
gól: Fatai (44.)

Galac - Steaua 1-0
gól: Sarghi (19.)

Pandurii - Temesvár 0-1
gól: Axente (41.)

Rapid - Branesti 7-1
gólok: Cassio (26., 59.), Cesinha (30.), Roman (62.), Constantin (66., 11-es), Frunza (69.), Lazar (88.) illetve Simion (39.)

Hétfői program:
Marosvásárhely - Craiova 16.00
Brassó - Medgyes 18.00
Urziceni - Dinamo 20.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: