2013-02-27 16:08:05• hírek • Póti Orsolya

A Csillagok csapat idén is megmérkőzik a Székely Kapuk - Zöld Kapukon

A szatmárnémeti Dr. Vasile Lucaciu Gimnázium diákjai, a Csillagok csapata, Sebesi Ibolya és Kállai Karola tanárnők vezetésével az idei tanévben is benevezett a Kárpát Medencei "Székely Kapuk - Zöld Kapuk" nemzetközi vetélkedőre.

A rendezvény célja nem más, mint a gyermekek népművészeti hagyományokkal, közösségi kultúrával, környezeti neveléssel, társadalom építő és humanitárius tevékenységgel kapcsolatos együttműködésének támogatása.

Mint a legkiemelkedőbb iskolák egyike, a csapat tavaly elnyerte "A Közép-kelet-európai közösségi kultúra ápolásának és a környezettudatos közösségi élet társadalmi előmozdításának kiváló műhelye" címet, melyet minden évben a CEECD projekt intézet adományoz és emellett elnyerte a Csillagének a Földért kongresszusi részvételi jogát is.

A diákok és vezetőik részt vehettek egy Budapesten megrendezett nemzetközi kongresszuson, ahol az értékteremtő pedagógusok aranydíjára jelölték a csapatot. A díjkiosztásra a Parlamentben kerül sor 2013. június 26-30. között zajló kongresszuson. 2012-ben mentorcsapatként indultak a Csillagok és két sikeresen mentorált csapattal büszkélkedhettek, a Mikolai Gellért Sándor Gimnázium Szemfülesek csapatával és a Szatmárnémeti Balcescu Petőfi Gimnázium Borostyán csapatával.

A Csillagok örömmel mondhatják, hogy az idei betlehemezéssel ismét elnyerték az adriai jutalom-táborban való részvételt. Nagy dolog ez, hisz az idei programban Románián kívül Magyarország, Szerbia, Szlovákia, Ukrajna, Horvátország, Szlovénia és Ausztria is részt vesz.

A pályázat második fordulójában a csapat hat darabból álló informatív, a képzeletre erősen ható tablót készített a, melynek központi témája az "Életfa", amelyek a következőkre hívja fel a figyelmet:

- az élő fa és az emberiség ökológiai kapcsolata
- a fa és a légkör minőségének kölcsönhatása
- a fa és a globális felmelegedés kölcsönhatása
- a fa és a biológiai sokszínűség kölcsönhatása
- az élő fa ajándékai az ember kertjében és udvarában
- ültessünk sok fát, ligetet és erdőt

A tablók egy természetközelibb, természetbarátabb életmódra hívják fel a figyelmet, hogy meghosszabbíthatjuk Földünk életét és próbáljunk meg az állatok és növények számára is egy egészségesebb környezetet biztosítani.

A csoport tagjai a munka folyamán egyre inkább magukénak érezték a feladatot. Nagyon jó ötleteik voltak és bármilyen feladatra vállalkoztak - nyilatkozták a csoportvezető pedagógusok.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: