2013-02-28 15:02:12• hírek • Póti Orsolya

Újabb vándorkiállítást tekinthettünk meg

A 10-es Számú Gimnázium Zöld cimborák csapata látogatott február 28-án szerkesztőségünkbe, hogy bemutassák azt a hat plakátot, amellyel a Székely Kapuk - Zöld Kapuk elnevezésű versenyre készültek.

A vetélkedőt az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány hirdeti meg évről-évre magyar tannyelvű, általános iskolás diákok számára. Jelenleg kilenc ország iskolásokból álló csapatai vesznek részt a programban, melynek keretében egy hagyományőrző, betlehemes játékot kell összeállítaniuk és egy környezetvédelmi témájú vándor plakátkiállítást kell megszervezniük, melyet minél több intézményben kell bemutassanak.

A Zöld cimborák 17 tagú csapata immár hatodik éve vesz részt a Székely Kapuk - Zöld Kapuk versenyen Fehér Mónika és Emődi Angéla tanárnők irányításával, így a csapat már nagy tapasztalattal rendelkezik. Mentorcsapatként irányítják az iskola másik, Havasi gyopár nevű csapatját és a kiskolcsi általános iskola csapatát.

A Zöld cimborák eddig minden évben megnyerték a horvátországi kirándulást, amelynek körülményei évről évre változnak. „A legelős jutalomkiránduláson még sátoroztunk a csapattal, az utóbbi években pedig kis kőházakban laktunk. A kirándulás nagy élmény úgy a diákok, mint a kísérőik számára, hiszen egy egészen más világ tárul elénk" - magyarázta Fehér tanárnő.

A vetélkedő célja nem más, mint a környezettudatos életre való nevelés és hagyományok megismertetése az iskolásokkal. A Zöld cimborák által készített plakátok a környezetbarát életre buzdítanak, felhívják a figyelmet az élővilág helyzetére, illetve az éghajlatváltozás okaira és következményeire.

Hamarosan nemzetközi kongresszusokra kerül sor Budapesten és Kecskeméten, melyek keretében a versenyen résztvevő csapatok különféle kitüntetésben részesülhetnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: