2008-10-31 16:27:44• hírek • Parajdi Andrea

Újabb útfelújítások lesznek a megyében

A Megyei Tanács pénteki ülésén több útszakasz felújítására készülő pályázatot hagytak jová a tanácsosok.

A Margitta és Tasnád közti útszakasz évek óta rossz állapotban van. Az út modernizálásáról Bihar és Szatmár megyék közösen egyeztettek, s a munkálatok finanszírozására egy közös pályázat kidolgozásával próbálnak vissza nem térítendő összegeket szerezni a strukturális alapokból. A közel harminc kilométeres útszakaszból körülbelül tíz km található megyénk területén. A 73 millió lej értékű projekt nem csupán az út rehabilitációját foglalja magában, hanem tartalmazza az ott lévő falvak lakóinak kapujához vezető kis hidak helyreállítását is.

-Ez.az útfelújítás megkönnyíti a Bihar megyébe jutást, mert eddig mindenki kénytelen volt Nagykároly és Értarcsa irányába menni, ha Tasnádról Margittára akart utazni. Továbbá ez a modernizálás idegenforgalmi szempontból is nagyon fontos, hiszen megyénkben Tasnádon található az egyik legnagyobb strand. Ha jó lesz az oda vezető út, várhatóan többen látogatják majd a szintén felújítás előtt álló strandot - tájékoztatott Günther Tibor, megyei tanácsos, szenátorjelölt.

Szintén a pénteki tanácsülésen fogadták el azokat az előtanulmányokat, amelyeket a határhoz vezető útszakaszok felújítására készítenek. A Megyei Tanács a csanálosi, illetve a petei határátkelőkhöz vezető útszakaszok modernizálásáról is döntött. Csanálos környékén egy 18,8 km-es, falvakat összekötő útszakasz -Mezőpetri, Szaniszló, Csomaköz, Bere, Mezőfény, Csanálos-, valamint egy 11,9 km hosszú -Nagykároly, Kaplony, Kálmánd, Csanálos - útszakasz felújítását tervezik.

Pete környékén 28,5 kilométeren modernizálják az aszfaltot. Az egyik felújítás előtt álló útszakasz Gombáspusztától a Petei határátkelőig tart, míg a másik Darát és Pusztadarócot köti össze.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: