2011-01-26 16:38:01• hírek • Szatmár.ro

Újabb újinfluenza-gyanú

Újabb újinfluenza-gyanús beteget kezelnek a Szatmár Megyei Kórházban - a 36 éves férfi kritikus állapotban fekszik az intenzív osztályon.

A 36 éves K. A.-t hétfőn az esti órákban szállították be a Szatmár Megyei Kórházba A típusú H1N1 fertőzés gyanújával. A férfi az elmúlt időszakban több európai országban is járt kamionsofőrként, így elképzelhető, hogy valóban újinfluenza fertőzte meg. A páciensnél rögtön a beutalást követően megkezdték a megfelelő kezelést, ám mivel az állapota egyre súlyosbodott, kedden intubálni kellett, így azóta is gépek lélegeztetik. Jelenleg kritikus állapotban, elkülönítve kezelik az intenzív osztályon.

Az esetről a kórház vezetősége értesítette a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóságot, akik a férfitól vett mintákat elküldték a fővárosi Cantacuzino intézetbe. A vizsgálatok eredményei csütörtökön délelőtt lesznek meg, ekkor derül ki, hogy a kamionsofőrt valóban az újinfluenza vírus fertőzte meg.

A Szatmár Megyei Kórház vezetősége a további fertőzések elkerülése végett egy sor intézkedést vezetett be, hogy megóvja a beutalt pácienseket és látogatókat. A látogatónak csak 14-17 óra között lehet bemenni a kórházba, ez idő alatt pedig maszkot és cipővédőt kell viselniük - ezeket a kórház bejáratánál kapják meg. Minden betegnek maximum két látogatója lehet, az ottlétük ideje pedig nem haladhatja meg a fél órát. Ezen felül csak az osztályvezetők engedélyével, kivételes esetben lehet ott tartózkodni.

Az újszülött osztályon, a szülészeten, a gyermeksebészeten, a gyermekosztályon és az intenzív osztályon tilos a látogatás.
Az óvintézkedések január 26-án, szerdán léptek érvénybe, és nem csak az újkórházban, de a régi kórházban és a járványkórházban is kötelező a betartásuk.


A kép illusztráció
A kép illusztráció


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: