2012-07-20 13:48:08• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb tűz a Szamos bal oldali töltésén

Ismét lángra lobbant a Szamos töltésének bal partján az aljnövényzet, ezúttal a Vashíd a 17-es lakónegyed felőli oldalának közelében. Egy hűséges olvasónk munkából hazafelé menet telefonjával lencsevégre kapta az elhamvadt területet, majd ezeket a fotókat eljuttatta szerkesztőségünkbe.

Elmondása szerint kevéssel 18.00 óra előtt ért a területre, ahol a tűzoltók kicsivel azelőtt végeztek az oltással. A tűz a Vashíd és a 17-es lakónegyede közötti részen pusztított, az egykori labdarúgópálya több mint a felét elhamvasztva. Ezen kívül leégett az aszály miatt száraz fű a töltés egy részén is.

A leégett terület közepén, egy kunyhóban egy roma család él, ám azt nem tudni, hogy ők okozták-e a tűzet. A legutóbbi esetben, július 9-én, egy gondatlanul eldobott, még parázsló cigarettacsikk lobbantotta lángra a száraz aljnövényzetet.

Akkor közel fél hektárnyi területen égett le a vegetáció a Golescu híd és a Duna utca közötti részen, egy adott pillanatban már a környező háztartásokat is veszélyeztetve.

A tűzoltóság ezúttal is felhívta a lakosság figyelmét, hogy kánikula idején tartsanak be bizonyos óvintézkedéseket. Tilos égő cigarettavéget eldobni, főleg ott, ahol száraz a vegetáció; tűzet rakni csak kijelölt helyeken szabad, ám azt nem szabad felügyelet nélkül hagyni és vízzel el kell oltani; vigyázni kell arra, hogy gyufa, öngyújtó, gyertyák nem kerüljenek gyerekek kezébe.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: