2015-01-09 16:02:38• hírek • MTI/hirado.hu

Újabb túszejtés Párizsban - több halott

Legalább két ember meghalt pénteken a párizsi túszejtés során, amelyet feltehetően az előző napi montrouge-i lövöldöző követett el. A rendőrség közlése szerint a férfi legalább öt tússzal elbarikádozta magát egy kóser élelmiszerboltban Vincennes városrész határában.

A férfinál - aki a csütörtöki tűzharcban egy rendőrnőt megölt, egy utcaseprőt pedig életveszélyesen megsebesített - a France2 francia közszolgálati televízióban megszólaltatott szemtanúk szerint "háborús fegyverzet" van. A túszejtést megelőző mintegy húsz másodpercig tartó lövöldözésben legalább egy ember megsérült.

A környéket teljesen lezárták, a levegőben helikopterek köröznek, a rendőrség elitalakulatai folyamatosan érkeznek a helyszínre. A hatóságok tájékoztatása szerint a környékbeli oktatási intézmények tanulói nem hagyhatják el az épületeket.

A Charlie Hebdo francia szatirikus lap elleni merénylet feltételezett elkövetői

menekülésük közben tűzpárbajt vívtak az őket üldöző rendőrökkel pénteken Párizstól északra, majd behatoltak egy üzem területére, és ott ejtettek egy túszt. A hatóságok körbevették az épületet.
A két feltételezett tettes, Chérif és Said Kouachi üldözése csütörtökön kezdődött, amikor nyomukra bukkantak egy vidéki benzinkútnál. Az üldözés kisebb intenzitással az éjszaka is folyt, majd péntek reggeltől Pikárdia régió erdős részein és kisebb falvaiban folytatódott.

Tűzpárbaj Dammartin-en-Goele-ben

A rendőrök Dammartin-en-Goele településen értek közvetlenül a menekülő gyanúsítottak nyomába, és ott mintegy fél órán át tartó tűzpárbaj alakult ki közöttük. A gyanúsítottak ezt megelőzően elloptak egy Renault 206 típusú autót Crépy-en-Valois helységben a France Info hírrádió és az I-télé hírtévé értesülése szerint.

Később a két férfi behatolt egy nyomdaipari cég udvarára Dammartin-en-Goele-ben, majd ejtett egy túszt, akivel együtt elsáncolták magukat egy épületben.



Mártírként akar meghalni a két gyanúsított

Mártírként akar meghalni a két gyanúsított - mondta pénteken Yves Albarello, a környék nemzetgyűlési képviselője. A politikus a település polgármesterével együtt tagja a rendőrség és a csendőrség válságstábjának.

"A két szökésben lévő személyt azonosították. A Kouachi testvérek azok. A helikopterek folyamatosan köröznek. A környéken teljesen le van zárva. Tudjuk, hogy bent vannak. Azt is tudjuk, hogy egy túszt ejtettek. A tárgyalások folynak velük. Azt mondták, mártírként akarnak meghalni. Ezt mondták a telefonban" - fogalmazott a képviselő.

A hatóságok arra kérték a település lakosait, hogy maradjanak otthonukban, a diákok nem hagyhatják el az iskolaépületet, amelyben tartózkodnak.

A francia hatóságok péntek délelőtt korlátozták a forgalmat a párizsi Roissy-Charles de Gaulle-repülőtéren, hogy a rendőrségi helikopterek zavartalanul repülhessenek a térségben. A létesítmény alig tíz kilométerre található Dammartin-en-Goele-től.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: