2012-02-27 12:26:13• hírek • Szatmár.ro

Újabb történelmi előadás a Szent István Körrel

A Szent István Kör következő előadására 2012. február 29.-én, szerdán, 17 órakor kerül sor, a Szatmárnémeti Művészeti Múzeumban (Vécsey ház - Főtér/ Pta Libertatii, 12 sz.).

Meghívott előadónk Dávid Gyula irodalomtörténész az író és politikus Bánffy Miklós életpályáját és műveit ismerteti. Nagy múltú erdélyi nemes család sarjaként, aktív politikusként közvetlen közelről szemlélhette végig a történelmi Magyarország felbomlását, majd a két világháború között kisebbségbe került erdélyi magyarság küzdelmét a nemzeti megmaradásért.

A politikus történelmi tapasztalatait az író öntötte maradandó formába. Bánffy Miklós történelmi trilógiája szívbemarkoló tükrét adja annak a folyamatnak, amely Erdély elvesztéséhez vezetett.

Az előadás alatt kedvezményesen megvásárolhatók Bánffy Miklós történelmi regényei és a Polis kiadó más könyvei. Az előadásra és az azt követő vitára mindenkit szeretettel várunk.

A kör tevékenységeiről és a kapcsolódó hírekről a www.facebook.com, Szatmárnémeti Szent István Kör oldalon is értesülhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: