2007-04-19 19:11:28• hírek • István Löchli

Érdemes kiállításra vinni az ebet

 Az érdemi elismerésen kívül, kevesebbe kerül a kiskutya törzskönyveztetése.

 Sokan úgy gondolják, hogy a kutyája nem tud semmit, ezért soha nem viszik semmilyen megmérettetésre, kiállításra – nyilatkozta lapunknak Dr. Molnár Zsolt, állatorvos.

Tulajdonképpen ezek a kiállítások mind szépségversenyek. A versenyen a minimális engedelmességet kell tudja az eb, ami azt jelenti, hogy szépen menjen pórázon, ne támadja meg se a gazdáját, se más kutyát, és esetleg engedje azt, hogy a bíró rátehesse a kezét,  megnézhesse a fogazatát, ugyanis egy foghibából leszűrődhet egy komoly csontozati betegség. A gazdinak minél előnyösebb formában kell megmutatnia kedvencét. Kiállítás előtt szőrét, bőrét, körmét ki kell pucolni. Ne koszosan, mocskosan, rozsdás láncon vezesse fel. A díjazásokon a nyeremény diplomákban, plakettekben, kupákban, ajándéktápokban nyilvánul meg. A szervezők dolga, hogy mit kapnak a győztesek, de itt inkább az érdemi elismerés a legfontosabb.

A kiállításon való részvétel azért is fontos, mert minimum két bírálat kell ahhoz, hogy ebünk tenyésztésre alkalmas legyen. Amennyiben valakinek nincs kedve elmenni kiállításra és törzskönyves a kutyája, az is tenyészthet, csak sokkal több pénzbe kerül. Egy nyertes kutyáktól származó alomba egy kiskutya törzskönyve 13 lej, de egy nem bírált ebé már 75 lejbe kerül. Ezzel ösztönzi a szabályzat a tartókat, hogy vigyék el kiállításra a kutyákat és amennyire lehet, minőségi ebeket tenyésszenek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: