2013-03-08 17:41:55• hírek • Póti Orsolya

Újabb tantárgyversenyekre készülhetnek a diákok

Az elmúlt hétvégéhez hasonlóan szombaton ismét a tantárgyversenyeké lesz a főszerep. Olyan vetélkedők kerülnek megrendezésre, mint az Adolf Haimovici alkalmazott matekverseny, a latin, francia, spanyol nyelv és irodalom tantárgyverseny és a történelem tantárgyverseny iskolai szakasza.

Március 9-én, szombat délelőtt 10 órától tantárgyversenyek kerülnek megrendezésre a megyeközpont öt tanintézményeiben - áll a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség által küldött közleményben.

A I. C. Brateanu Műszaki Kollégiumban kerül sor a V-XII. osztályos diákok számára meghirdetett történelem tantárgyversenyre, amelyre összesen 80 tanuló jelentkezett. A verseny 30 felügyelő, fordító és javító tanár részvételével lesz megrendezve.

Három helyszínen fog zajlani az Adolf Haimovici alkalmazott matematikaverseny: a Grigore Moisil Gimnáziumban a V-VI. osztályosok mérhetik össze tudásukat, az VII-XII. osztályos diákok matematikai tudását pedig a Mihai Eminescu Főgimnáziumban és a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban mérik fel.

Szombaton kerülnek megrendezésre a latin, a francia és a spanyol tantárgyversenyek, valamint az angol nyelv és irodalom tantárgyverseny a Ioan Slavici Főgimnáziumban. A Mihai Eminescu Főgimnázium egy másik tantárgyversenynek is otthont ad,; ez a „Földünk tudományai" elnevezésű, több tudományt érintő tantárgyversenyre, amelyen 17 diák vesz majd részt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: