2019-06-30 05:35:10• hírek • Bede Emőke

Újabb tanfolyamokat indít az AJOFM. Már várják a jelentkezőket

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség júliusban három képzést is szervez mindazoknak, akik szeretnének számukra teljesen új foglalkozások vizeire evezni – tájékoztatta híroldalunkat az AJOFM.

A tanfolyamokon összesen 70 olyan személynek tudnak ingyenes részvételt biztosítani, akik jogosultak erre, azaz az ügynökség adatbázisában munkanélküliként szerepelnek. 14 személy a növénygazdasálkodási állások betöltéséhez szükséges képzésben vehet részt, további 14-en pedig olyan tudásra tehetnek szert, mellyel bátran pályázhatnak építőipari munkahelyekre. 42 helyre azonban kifejezetten olyanok jelentkezését várják, akik egyáltalán nem vagy csak nehezen boldogulnak a román nyelvvel, és emiatt nem tudnak elhelyezkedni a munkaerő-piacon. Számukra nyelvtanórákat fognak tartani.


Simona Dersidan, az AJOFM vezetője korábban arról az ördögi körről számolt be, hogy bár sok a betöltetlen állás a megyében, mégis nehéz ezekre a helyekre alkalmas munkaerőt találni. Ennek fő oka abban keresendő, hogy az ügynökség adatbázisában nyilvántartott álláskeresők több mint fele vagy egyáltalán nem járt iskolába, vagy éppen csak belekóstolt az elemi szintű képzésbe, a román nyelvvel pedig komoly gondjaik vannak. Rájuk nézve sajnálatos tény, hogy az ügynökség által indított tanfolyamokon sem tudnak részt venni alacsony iskolázottságuk miatt, illetve egy állásinterjún sem tudnak jól teljesíteni a nyelvi akadályok miatt. 


Mindazon álláskeresők, akik szeretnének élni ezen lehetőségek bármelyikével, érdeklődhetnek a munkaerő-ügynökség szatmári székhelyén, a Ion Ghica utca 36. szám alatt, a 0261/770237-es telefonszámon vagy e-mailben, a ajofm@sm.anofm.ro címen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: