2008-03-12 16:30:08• hírek • Szatmar.ro

Újabb tanácskozás a koldusok helyzetéről

 Több szociális intézmény konkrét segítségnyújtást ajánlott.

A Szatmár megyei hatóságok, a szociális intézmények és alapítványok immár harmadik alkalommal gyűléseztek a koldusgyerekek helyzetéről.

A mostani tanácskozáson a lehetséges megoldások kerültek megbeszélésre, illetve a szociális és civil szervezetek képviselői konkrét segítségnyújtást ajánlottak fel. Abban továbbra is mindenki egyet ért, hogy pénzt semmiképpen nem érdemes juttatni a koldusoknak, élelemre és ruházatra kell kiterjeszteni a segítségnyújtást, valamint szorgalmazni azt, hogy a koldusok munkát vállaljanak. A legtöbb kéregető ugyanis fizikailag alkalmas a munkavégzésre, amellyel a beilleszkedés kérdése is megoldódna.

Horváth Ignác, a romapárt elnöke havi egy millió régi lejt ajánlott fel, amelyből szombaton ebédet ad 10-15 kéregetőnek. A SPAS, a Vöröskereszt és a Caritas képviselői is felajánlották, hogy hasonlóan megpróbálnak 10-15 koldust ellátni.

A tanácskozások még nem fejeződtek be, két hét múlva újra összegyűlnek annak érdekében, hogy mihamarabb megtalálják a probléma leghatékonyabb megoldási módját.

P.A. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: