2008-04-14 12:23:34• hírek • Szatmar.ro

Japánsztrájkba kezdtek a tanárok

 Megyénkben is sztrájkok sorozatát szervezik meg az ajándékjegyek miatt.

 

A kormány nemrégiben visszavonta az ajándékjegyek juttatására vonatkozó rendeletet, ami országos szintű japán sztrájkokat váltott ki. A legújabb kormánydöntés szerint azonban a visszavonásra hozott határozatot is érvénytelenítették, a sztrájkok mégis folytatódnak.

Szatmárnémetiben elsőként az UNIO Szakközépiskola és Gimnázium tanárai csatlakoztak a tiltakozó akcióhoz. Cardos Dorina fizikatanárnő elmondta, pénteken egyöntetűen megszavazták, hogy megtartják a sztrájkot, hiszen már kellemetlen ez a bizonytalanság. Mint mondja, tudnak róla, hogy a Szatmárnémeti Polgármesterei Hivatal elkülönített egy szimbolikus összeget erre a célra, akkor nem értik mi akadálya van annak, hogy megkapják azt. Mindaddig kitartanak a tiltakozás mellett, míg hivatalos értesítést nem kapnak az ajándékjegyek biztosításáról.

- Úgy tudjuk, a héten Szatmárnémeti több iskolája is csatlakozik az akcióhoz, annak reményében, hogy befejeződik ez a huzavona. Az iskolai oktatást megtartottuk és meg is tartjuk, azonban fehér karszalag viselésével megpróbáljuk kifejezni a nemtetszésünket. - magyarázta Cardos Dorina tanárnő.

P.A. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: