2008-10-09 18:04:37• hírek • Szatmár.ro

Elégedetlenek a tanárok

A prefektúra keretében működő Szociális Párbeszéd Bizottság csütörtöki ülésének a tanügyi alkalmazottak valamint az állami alkalmazottak fizetésemelése volt az egyik fő témája.

Ioan Dragan, a tanügyi szakszervezet vezetője amellett érvelt, hogy a tanügyi alkalmazottak fizetéseinek 50 százalékkal való emelése nem kellene negatívan befolyásolja a közvéleményt. Dragan a számok tükrében vázolta fel a helyzetet. „Egy pályakezdő tanár átlagosan 900 lej fizetést kap, amiből, ha ingáznia kell körülbelül 750 lej marad. Amennyiben a fizetésemelést jóváhagyják, ez az összeg 1300 lejre emelkedik, mely nem arányos azzal a felkészültséggel, melyet a szakma megkövetel illetve magával a munkába fektetett erőfeszítéssel sem.

Dragan továbbá az ebédjegyek problémáját is taglalta. Megyeszerte vannak olyan helyi tanácsok, melyek anyagi okokra hivatkozva, nem adnak ebédjegyet a tanároknak - magyarázta Dragan.

A fizetésemelések kapcsán Adrian Albu, Szatmárnémeti alpolgármestere hevesen reagált a szakszervezet képviselőinek azon kijelentésére, hogy nem rendjén való, hogy csak a választások közeledtével tudják érvényesíteni a jogaikat.

A szakszervezet vezetősége által felvetett problémákat továbbítani fogják a kormánynak.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: