2011-03-17 13:11:41• hírek • Szatmár.ro

Újabb szép eredmény matekból

Szépen szerepeltek a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulói a jubileumi, XX. Nemzetközi Matematika Versenyen.

Március 11-15. között rendezték meg a magyarországi Bonyhádon a XX. Nemzetközi Magyar Matematika Versenyt.
A megmérettetésen Magyarország, Felvidék, Kárpátalja, Erdély és Délvidék magyar nyelven tanuló középiskolás diákjai és kísérő tanáraik, 79 helységből, 220 tanuló és 80 tanár vett részt.
A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból három tanuló vehetett részt ezen a találkozón: Dancu Júlia, Gázsa Gergő és Bondici László - mindannyian Ványi Emese tanítványai.

Az igen erős nemzetközi mezőnyben mindhárman eredményesen szerepeltek, közülük is Bondici László ért el kimagasló eredményt, aki évfolyamában III. díjat kapott. Az erdélyi versenyzők között ez a legjobb eredmény.

„Idén húszéves Romániai Magyar Pedagógus Szövetség és 20 éves a Nemzetközi Magyar Matematika Verseny. Ebből az alkalomból, az ünnepélyes eredményhirdetés után az RMPSZ képviseletében Bencze Mihály brassói matematika tanár, a verseny megalapítója díszoklevelet adományozott mindazoknak, akik az eltelt 20 év során valamilyen formában hozzájárultak a Verseny lebonyolításához. Megyénkben 12 tanár kapott ilyen díszoklevelet" - tájékoztatott Kovács Béla matematikatanár, a diákok kísérője.


Kovács Béla a versenyen résztvevő szatmári diákokkal
Kovács Béla a versenyen résztvevő szatmári diákokkal


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: