2015-02-25 10:29:55• hírek • Szatmár.ro

Szatmárhegyen tartott fogadóórát a kormánybiztos

Huszonhárom személy iratkozott fel Szatmárhegyen Eugeniu Avram prefektushoz meghallgatásra.

Nemrég tartotta meg Szatmárhegyen kihelyezett fogadóóráját Augeniu Avram prefektus. A fogadóórára 23 személy iratkozott fel, döntő többségük pedig a földügyekkel kapcsolatos problémák megoldását várta a kormánybiztostól.

Legtöbben Meddesről jelentkeztek ilyen problémával, ahol valóban sok gond van a földek tulajdonjogát illetően - tudtuk meg Szűcs Szabolcstól, Szatmárhegy polgármesterétől. Ott ugyanis a földek 30-40 százalékának nincs tisztázva a tulajdonjoga, a helyzetet pedig bonyolítja, hogy néhány terület már kétszer vagy akár háromszor is gazdát cserélt.

A szatmárhegyi szociális segélyben részesülők amiatt fordultak a kormánybiztoshoz, mert nem értették: miért kell dolgozniuk a segélyért? Avram elmondta nekik: a szociális segélyért cserébe valóban dolgozni kell a közösségért, a környezet tisztántartásáért és ez ügyben változás sem várható.

A lakosok egy része a Meddes, Résztelek és Erdőd felé vezető megyei utak javítását kérte, ugyanis azok állapota eléggé leromlott.

"Köves utakról van szó, amelyeket karban kellene tartani. Résztelek felé naponta négyszer teszi meg a távot az iskolabusz, ha nem javul az út állapota, hamarosan a busz is tönkre fog menni" - mondta Szűcs Szabolcs. A polgármester egyébként kapott ígéretet egy új iskolabuszra is, ám egyelőre ez ügyben nincs előrelépés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: