2018-08-02 21:05:44• hírek • mti/Kocsis Zoltán

Újabb szégyenfolt, luxemburgi ellenfél búcsúztatta Puskás egykori csapatát

Az est folyamán az is eldőlt, hogy a következő fordulóban az örmény Alaskert lesz a Kolozsvári CFR ellenfele.

Újabb szégyenfolt esett a magyar labdarúgás becsületén, miután Puskás Ferenc egykori csapata, a Honvéd a luxemburgi Niederkorn ellen búcsúzott az Európa Liga selejtezőiben. A Sevilla idegenben is könnyedén nyert (3-1) a becsülettel küzdő Újpest ellen, akárcsak a Vitese a Viitorul ellen (1-3). A FCSB gálázott gyengécske szlovén ellenfele ellenében és nyert 4-0-ra.

 
A Honvéd gyengén kezdte a mérkőzést: a magyar csapat futballistáit láthatóan meglepte a vendéglátók agresszív játéka, s az első negyedórában pillanatokra volt csak náluk a labda, ráadásul védekezésben is rengeteget hibáztak. A középpályán a sokat mozgó luxemburgiak minden párharcot megnyertek, könnyedén jutatták el a támadókhoz labdát, melynek eredményeként az első tíz percben két ziccert is kialakítottak, s csak Gróf bravúrjainak révén maradt a 0-0. Ennek ellenére sokáig nem tudta előnyét tartani a magyar együttes, miután a félidő közepén egy megpattanó lövéssel előnybe került a Niederkorn. A gól után kiegyenlítettebbé vált a játék, Danilo kapufát is rúgott, ám a Honvéd nem tudta igazán átvenni az irányítást, sőt, akár nagyobb hátrányba is kerülhetett volna.
    

A második játékrészt jobban kezdte a magyar csapat, helyzetekig is eljutott, de gólt nem szerzett, tíz perc után pedig a csapat lendülete is visszaesett. A luxemburgiak stabilan játszottak a folytatásban, nem vállaltak felesleges kockázatot, így nem veszélyeztették Gróf kapuját, viszont a kispestiek támadásait rendre hatástalanították. A hajrában úgy tűnt, hosszabbítás következhet majd, ám egy hazai szögletrúgás után az ötösön belül álló Vadóczról Marques elé pattant a labda, a védő pedig hét méterről nem hibázott. A Honvéd az utolsó percekben épp olyan eredménytelenül ment előre, mint addig, így meglepetésre kiesett.

 

A Sevillában elszenvedett 4- -ás vereség után a hazai kezdés után bátor játékot vállalt fel az Újpest, amely mezőnyben egyenrangú partnere tudott lenni a Sevillának, de kapura csak utóbbi jelentett veszélyt. A spanyol vendégcsapat a 36. percben egy kontra végén Sarabia góljával megszerezte a vezetést, amely érezhetően megfogta az addig lendületes hazaiakat. Az Újpest beszorult a saját tizenhatosának környékére, de a szünetig nem változott az eredmény.
    

Sarabia a második félidő első helyzetét gólra váltotta - a támadó ismét egy kontra végén volt eredményes -, majd a Sevilla közepes tempó mellett a kontrajátékra fókuszált. Az Újpest igyekezett akciókat vezetni, de befejezésig sokáig nem jutott. A 75. percben védelmi hibát kihasználva Nwobodo ziccerét hárította Rico. Két perccel később azonban már hiába vetődött a sevillai kapus, az újpestiek legaktívabb játékosa, Zsótér 21 méterről, egyből a kapu bal felső sarkába lőtt. A hajrában Muriel egyéni betörés végén állította vissza a kétgólos különbséget, amely egyben a végeredményt jelentette.

 

 

Akárcsak az Újpest esetében, már a sorsoláskor tudni lehetett, a Viitorul enyhén szólva sem számít esélyesnek a Vitesse elle. Amikor persze az első meccsen hazai pályán 2-0-ra vezettek Gheorghe Hagi játékosai, sokakban felcsillanhatott a remény. A hollandok azonban a második félidőben egyenlítettek – majd a visszavágón itt folytatták. Arnheimben ugyan Ianis Hagi két helyzete nyitotta a találkozót, ám ezt sorozatos holland rohamok követték. Alexander Büttner kapufája jelezte Tim Matavz gólját (23. perc), majd Roy Beerens és Matavz ziccerei után Bryan Linssen találta el ismét a kapufát.

 

A második félidő viharosan kezdődött, az első meccsen is betaláló Linssen a 48. percben növelte csapata előnyét, majd két perccel később Denis Dragus szépített. Emlékezhetünk rá, az első meccs mindkét román gólját a 19 éves csatár szerezte. Ezt követően némileg vérszemet kapott a Viitorul, Dragus és Ionut Vana próbálkozott, ám Sebastian Mladen kapitális hibája megpecsételte csapata sorsát: röviden fejelt haza, a labdára lecsapott Roy Beerens, aki beállította a 3-1-es végeredményt.

 

A következő fordulóban a svájci Basel lesz a Vitesse ellenfele.

 

Két gólt lőtt első meccsén a FCSB is, ráadásul a Rudar Velenje ezekre nem tudott válaszolni. A szlovénok nem sok sót ettek meg a visszavágón sem. Hazai rohamokkal kezdődött a találkozó, Antonio Jakolis és Bogdan Planics veszélyeztetett, majd a 22. percben lerántásért büntetőt kapott a FCSB – Florin Tanase pedig értékesített. Ezt követően akadt néhány kósza szlovén támadás, de hamar visszaállt a világ rendje.

 

Ennek jeleként a 49. percben Olimpiu Morutan egy szóló után megszerezte első gólját új csapata színeiben. A csereként beállt Harlem Gnohere elszórakozott két lehetőséget, majd a 68. percben Jakolic lövetett gólt Florin Comannal. A 80. percben Abu Kamara remek ollózása jelezte, a Rudar is a pályán van. A 92. percben Romario Benzar be is lőtte nekik a románok negyedik gólját.

 

A FCSB ellenfele a követlező fordulóban a Gyurcsó Ádámot és Futács Márkót soraiban tudó horvát Hajduk Split lesz.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: