2010-06-22 11:01:22• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb szatmári focista a Steauában

fotó: www.csconcordia.com
fotó: www.csconcordia.com

Bicfalvi után egy újabb fiatal tehetség jutott el megyénkből a katonacsapathoz.

Miközben Szatmár megyében szinte teljesen meghalt a labdarúgás, mivel egyetlen csapat sem képviseli a régiót Románia első három osztályában (tehát a legjobb 152 együttes közül egyiknek sincs köze Szatmárhoz), az ország legeredményesebb klubjában két, tájainkról elszármazott futballista is rúgja majd a bőrt a következő szezonban.

A Steaua 2007-ben igazolta le a napvilágot Nagykárolyban meglátott Eric Bicflavit, a fiatal középpályás áttörése azonban azóta is várat magára. Dehát mindössze 22 esztendős. Nem elképzelhetetlen azonban, hogy egy másik megyénk szülötte megelőzi majd a rangsorban, mivel a Steaua a napokban leigazolta a Szatmárnémetiben született Florin Gardost.

Az 1988 október 29-én született középső védő az Olimpiában, majd a Somesulban nevelkedett, onnan került két évvel ezelőtt a második vonalbeli Concordia Chiajna csapatához. A mindössze 8100 lakosú Ilfov megyei kisváros együttesében hamar alapemberré tudott lenni, olyannyira, hogy idén tavasszal a román utánpótlás-válogatottban is bemutatkozott. Igaz, a májusi, Fehéroroszország ellen elveszített találkozón Gardosnak mindössze néhány percnyi szereplés jutott.

A Concordiában ugyanakkor abszolút alapember volt, védő létére pedig egy gólt is szerzett az idei szezonban, a Tricolorul Breaza ellen. A Steaua az egész szezon során figyelemmel kísérte fejlődését, a gárda új edzője, Victor Piturca pedig úgy gondolta, érdemes érte kifizetni 150.000 eurót (az adat a transfermarkt.de oldaláról származik).

„Nagy öröm számomra ez a szerződés, hisz mindig is a Steauának szurkoltam, mindig az volt az álmon, hogy itt játszhassak. Nagy megtiszteltetés, hogy az új Goiannak neveznek és főleg, hogy Mirel Radoihoz hasonlítanak, de tisztában vagyok vele, hogy rengeteget kell még dolgoznom és sokat fejlődnöm. Remélem, nem okozok majd csalódást", nyilatkozta a fiatal tehetség egykori csapata honlapjának.

Az újjá alakuló csapatban Gardos hatalmas lehetőség elé néz, hisz Piturca bátran nyúl a fiatalokhoz.

Mit szólnának egy Gardos - Bicfalvi védelmi tengelyhez Románia legeredményesebb labdarúgó csapatanában a következő szezonban?

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: