2018-03-16 13:54:44• hírek • Bede Emőke

Újabb szatmári áldozatot követelt az influenza

Annak ellenére, hogy a hatóságok nem jelentettek hivatalosan influenza-járványt, országszerte egyre több áldozatot szed a betegség.

Március 15-én a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban is újabb halálos áldozatot regisztráltak. Ez alkalommal egy 66 éves páciens halt bele az A-típusú influenza szövődményeibe. Amint arról Constantin Demian beszámolt, a férfit március 4-én utalták be az intenzív terápiás osztályra, ekkor a diagnózis akut légzési elégtelenség volt, viszont számos más tényező is súlyosbította állapotát. A páciens cukorbeteg volt, illetve egy korábbi agyvérzés visszamaradt tüneteivel is számolniuk kellett az orvosoknak.
 

Mivel az A-típusú influenzára utaló tüneteket is megfigyeltek nála, ezért mintát vettek tőle, majd ezt a bukaresti Cantacuzino Intézet laboratóriumába küldték elemzésre. A lefuttatott tesztek igazolták, hogy a páciens valóban az említett betegségben szenvedett. Az orvosok erőfeszítései ellenére a férfi 15-én elhunyt, az esetet pedig a törvények értelmében jelentették a közegészségügyi hivatalnak.
 

Ez már a második haláleset volt a szatmári kórházban, a megyei megbetegedési adatokat tekintve azonban már csökkenő tendenciáról beszélhetünk. Míg három héttel ezelőtt még 13 igazolt influenzás esetről tájékoztatott a közegégszségügyi hivatal, 11-én már csak 6 megbetegedésről adtak számot az orvosok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: