2008-12-10 20:53:50• hírek • Csenteri Judit

Újabb sürgősségi rendeletet adtak ki

Újabb Sürgősségi Rendeletet adott ki a Kormány a szerdai nap folyamán.

Mint ismeretes a Kormány múlt heti döntésének értelmében hétfőn megjelent egy Sürgősségi Rendelet az ország Hivatalos Közlönyében. E határozat kimondta, hogy az import gépkocsikra az eddigiekkel ellentétben háromszoros adót kell fizetni, de érvénybelépésének pontos idejét nem hangsúlyozta ki. Éppen ezért a Rendelet már hétfőtől érvénybe lépett.

Most a Kormány pontosított, s a szerdai nap folyamán újabb Rendeletet adott ki. Ennek értelmében a környezetszennyezési adó értéke december 15-től triplázódik meg, mindazok a személyek pedig, akik e hét folyamán már háromszoros adót fizettek be, vissza fogják kapni a különbséget.

Camelia Spataru, kormányszóvivő a hotnews.ro hírportálnak nyújtott tájékoztatásában kifejtette, hogy december 15-től minden second-hand gépkocsira háromszoros adóilletéket kell fizetni, az Euro 4 típusú, s 2000 köbcentinél nem nagyobb hengerkapacitású új személygépkocsik adóját pedig 2009 december 31-ig befagyasszák. Nem kell továbbá adót fizetni az Euro 5 és Euro 6-os normáknak megfelelő gépkocsikra sem. 

A rendelet értelmében mindazok az autótulajdonosok, akik e hét folyamán már háromszoros adót fizettek be, vissza fogják kapni a pénzkülönbséget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: