2020-06-30 07:51:45• hírek • Blikk.hu

Újabb súlyos műtét vár Rékasi Károlyra

Rékasi Károly (58) éppen ma ünnepli „második születésnapját”, ugyanis napra pontosan öt évvel ezelőtt szenvedett súlyos motorbalesetet, amely után újra kellett éleszteni.

A néző számára csak annyi látszik, hogy a Barátok közt színésze sántít, pedig ennél nagyobb a baj: csípőprotézisre van szüksége, ám egyelőre halasztja a beavatkozást, mert sokáig kiesne a munkából, amit anyagilag nem engedhet meg magának.


Rékasi Károly öt évvel ezelőtt szabályosan haladt Budapesten, a Dévényi és Háros utca kereszteződésében, amikor kanyarodás közben elütötte egy autós. Öt métert repült, súlyos koponyasérülést és szilánkos töréseket szenvedett, azonnali életmentő operáció mentette meg az életét. Összesen tíz – köztük több csontpótló – műtéten esett át. Sérült lába ennek ellenére négy centiméterrel rövidebb maradt. A színész rettenetes fájdalmakat, kiszolgáltatottsága miatt lelki gyötrődéseket élt át és él át a mai napig is. Korábban azt is bevallotta, volt időszak, amikor véget akart vetni az életének, de végül az édesanyja és a családja miatt nem fordult önmaga ellen.
 

– Boldog ötödik születésnapot! – kapott több barátjától üzenetet a színész, aki ma már képes ezt a köszöntést nevetve fogadni, pedig az csak a látszat, hogy túl van a fizikai és a lelki tortúrán.
 

– Sokat tanultam, elsősorban türelmet, kitartást és küzdést – kezdte a színész, aki úgy véli, azért élt túl mindent, mert szerettei kitartottak mellette. – Édesanyám, húgom, gyerekeim, Gerdám, Pillanat Józsi barátom, Ulics Pista középiskolai osztálytársam olyan impulzusokat ad, amelyek segítenek a nehézségeket tompítani. Tudok rájuk támaszkodni, kitartást és bizalmat adnak a jövőben. Ez a legfontosabb – mondta Rékasi Károly, aki a sérülése miatt kénytelen volt a József Attila Színháztól búcsút venni.
 

– A színházból gyakorlatilag a használhatatlanságom miatt koptam ki. A Barátok közt stábjának is nagyon nagy türelemre van szüksége velem szemben. Jóval nehezebben dolgozom, állandóan azon kapom magam, hogy Rékasi már megint támaszkodik valamire, Rékasi már megint leül. Nagyon bosszantó, hogy hozzám kell alkalmazkodni, rám kell figyelni. Gyakorlatilag egy 80 éves, rokkant testben érzem magam – magyarázta a színész, aki nagyon igyekszik, hogy legalább a nézők mindezt ne lássák rajta.
 

– Még most is nyújtják, masszírozzák az izmaimat, rehabilitáció nélkül egy percre se tudnék a kamera elé állni. Hetente háromszor személyi edzővel dolgozom, hogy legalább a felsőtestem kinézzen valahogy, elfogadható legyen Bartha Zsolt karakteréhez. Az embereknek fogalmuk sincs arról, mennyi munka kell ahhoz, hogy 10 műtét után a testem működőképes legyen – tette hozzá Rékasi, aki újabb nagy operáció előtt áll.
 

– Magasított talpú gyógycipőt viselek, de mindez nem elég. Aszimmetrikussá vált a csípőcsontom, ami kopásokhoz vezetett. A kezelőorvosom szerint minél előbb szükséges csípőprotézis beültetése, ami csaknem fél év kiesés lenne a munkából. Az újabb fájdalmak mellett a jövedelemkiesést sem engedhetem meg magamnak – árulta el a színész, aki öt éve is a forgatásról sietett haza, hogy ebédet vigyen a szerelmének. – Abban a pillanatban a legjobb döntést hoztam, más hozott rossz döntést, amikor elütött.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: