2006-12-25 23:00:00• hírek • István Löchli

Újabb súlyos katasztrófa Malajziába

 130-an maghaltak, 200-an eltűntek, és 170 ezer ember kénytelen volt elhagyni otthonát.
Malajziában eddigi adatok szerint 130-an maghaltak, 200-an eltűntek, és 170 ezer ember kénytelen volt elhagyni otthonát, az eddigi legsúlyosabb áradások miatt.
 
Valószínűleg az áldozatok száma még növekedni fog, hiszen a heves esőzés miatt nagyon lassan folytatódnak a mentési munkálatok. A hetek óta tartó esőzések következtében az áradások több falvat elsodortak, és a földcsuszamlások által több falu és város el van vágva a külvilágtól. A malajziai meteorológiai előrejelzések alapján, holnapig még biztosan folytatódni fognak a heves esőzések.
 
Több ország jelezte, segélyeket küldene Malajziába, de ezt a kormány elutasította. Közben a Star című napilap arról számolt be, hogy a mentési munkálatok szervezetlenek, az embereket nem oltották be esetleges betegségek ellen, és több városban már elkezdődtek a fosztogatások. A legnagyobb károk Szumátra szigetén, Aceh tartományban vannak, ahol a két évvel ezelőtti szökőár is a legsúlyosabb károkat okozta, illetve itt vesztette életét a legtöbb ember.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: