2011-06-19 12:22:04• hírek • MTI/AP/Hszinhua

Újabb súlyos árvízek Kínában

Több mint kétmillió ember kényszerült elhagyni otthonát vagy vált más módon károsultjává az áradásoknak a kelet-kínai Csöcsiang (Zhejiang) tartományban.

A Hszinhua hivatalos hírügynökség vasárnapi jelentése szerint a viszonylag gazdag tartomány jelentős területei vannak víz alatt a viharos esők miatt, 171 ezer hektárnyi mezőgazdasági területet öntött el az ár. Csaknem ezer vállalat, vállalkozás munkáját kellett felfüggeszteni, s 2,6 millió ember megélhetése került veszélybe. A közvetlen anyagi károkat csaknem 5 milliárd jüanra (772 millió dollárra) becsülik.

A Kelet- és Dél-Kínát e hónapban sújtó áradásokban eddig már 170-nél többen vesztették életüket vagy tűntek el. Utak és vasútvonalak váltak járhatatlanná, de segélyszállítmányok érkeznek a rászorulókhoz, és a meteorológiai előrejelzések szerint hétfőre várhatóan kitisztul az ég.

Az északnyugati Hszincsiang-Ujgur autonóm területen hárman meghaltak egy sárlavinában - közölték vasárnap helyi kormányzati források. A földcsuszamlás még szombaton történt Hocsing (Hejing) megye egyik településén, és 37 turistát ejtett foglyul. A mentők megtalálták a három holttestet, a többi 34 embert kimenekítették.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: