2013-11-04 10:17:50• hírek • Szatmár.ro

Újabb sorsolást tartottunk

Sorra érkeznek az észrevételek a szatmári közlekedés kapcsán és a második sorsolást is megtartottuk.

Az Auto Check Center és a Szatmár.ro közösen indította el a szatmári közlekedésbiztonsággal kapcsolatos akcióját, amelyben arra kértük olvasóinkat, hogy mondják el, hol tapasztalnak hibákat, hiányosságokat a megyeközpont vagy a megye közútjain, az észrevételeket és javaslatokat pedig nyereményekkel jutalmazzuk.

Olvasóink beküldött észrevételeikkel is bizonyították, hogy számukra is fontos, hogy biztonságosabbá tegyük a közlekedést. Szép számmal érkeztek észrevételek, ezeket pedig most közöljük is. De mielőtt ezt megtennénk, újra felhívjuk mindenki figyelmét arra, hogy továbbra is várjuk a olvasóink jelzéseit: mi nincs rendben a megye illetve a város közlekedésében?

Olvasóként nem kell egyebet tenned, mint fotód, rajzod vagy szöveges véleményed beküldésével jelezd számunkra: hol vannak helytelenül kihelyezett, ottfelejtett vagy rosszul látható közlekedési táblák, helytelen útburkolati jelzések, szabálytalanul parkoló járművek vagy bármilyen más jelenség, amely a közlekedés biztonságát befolyásolhatja. Az egyhónapos kampány anyagait és javaslatait átadjuk a városi és megyei közlekedésbiztonsági munkacsoportoknak, figyelemmel kisérjük a további fejleményeket és beszámolunk a jobbító intézkedésekről is. További információkat a kampányunkról és a kitöltendő űrlapot is  ezen a linken lehet elérni.

A beküldők között hetente kisorsoljuk az Auto Check Center ajándékait. A hétfőn megtartott sorsoláson a következő személyeknek kedvezett a szerencse:

Doloczki István nyereménye egy polárfelső és egy fényvisszaverős mellény
Balla Levente nyereménye egy fényvisszaverő háromszög és egy fényvisszaverő mellény
Barth Ferenc nyereménye egy hosszúujjú galléros póló

Várjuk a továbbiakban is jeleslataikat, észrevételeiket!

Íme az elmúlt héten, valamint az eddig beérkezett összes javaslat, probléma-jelzés:

Peter Maxim

Észlelt probléma helye:
Nagykároly, str. C. Coposu
Észlelt probléma leírása: Több helyen van gond. 1. A körforgalomból kihajtva a gyümölcsárusoknál a parkolás, illetve a parkoló autók okoznak gondot. 2. Továbbhaladva az utcán a Bujorului, Titulescu és Crinului utcák kereszteződésénél balesetveszályes a kihajtás, mert pl. a Titulescu utcáról akarok balra fordulni a Coposura, nem lehet látni, jön-e valami. Természetesen parkolni valahol kell, ezt kellene előbb megoldani,tudom, hogy már az ügyön rajta vannak, remélem sikerül.

Balla Levente

Észlelt probléma helye:
Martirilor Deportati es Iuliu Maniu utca keresztezodese
Észlelt probléma leírása: Sokszor aki a Martirilor Deportati utcarol szeretne a Iuliu Maniu utcara jobbra vagy balra kanyarodni, nem lehet latni ha valamelyik iranybol jon valami auto, mivel sokszor egesz a sarkon parkolnak egyesek az autojukkal es ezert elegge balesetveszelyes. Nem artana ide is egy panorama tukrot felszerelni, hogy mind a ket iranybol lehessen latni ha jonnek autok.

Kis Attila

Észlelt probléma helye: Golescu híd
Észlelt probléma leírása: Mindennapos jelenseg a karolyi uton, a Golescu hid labanal, hogy a Nagykaroly fele halado gepkocsik nem a kozepso savba allnak be, hanem a jobb oldaliba, igy a folytonos zold ellenere sem lehet felhajtani a hidra. Talan egy kozlekedesi kamera akadalyozhatna meg az ilyen fajta pofatlansagot

Doloczki István

Észlelt probléma helye: Károlyi út és a Lalelei/Prahova sugárútak kereszteződése, a kenyérgyár irányából jövet, balra - a Szamos piac felé - kanyarodáskor.
Észlelt probléma leírása: 1. Sokszor szembesültem már azzal a helyzettel, hogy amikor a középső (Nagykároly felé tartó) sáv telített (tehát tovább tart a sor, mint ahol a balra kanyarodó sáv kezdődik), a Szamos piac felé kanyarodók zöld lámpa esetén sokszor "elvesztik türelmüket" és a duplavonalat átvágva, 50-100 métert a szembesávon tesznek meg, veszélyeztetve ezzel a szemből jövőket. Szerencsére nem túl nagy ilyenkor a szemből jövő forgalom, de olyat is láttam már, hogy 4-5 autó tartózkodott a jelzőlámpa környékén és valaki mégis rászánta magát erre a manőverre, épp időben becsúszva a megfelelő helyre. Véleményem szerint ezt pár, a régi központi körforgalomban is felállított bólya segítségével orvosolni lehetne. 2. A Nagykároly, illetve a Burgya sarok irányába tartó középső sávok telítettségére pedig nagyon egyszerű - pl. Temesváron és Aradon már nagyon régen alkalmazott - megoldás az lehetne, hogy nem csak a középső, de a jobbra tartó 1-1 sáv is haladhatna előre (is). Tehát középső csak előre, jobb oldali sáv pedig előre és jobbra is. Persze azoknak, akik a Golescu hídra, vagy a másik irányból a Szamos piac felé kanyarodnának kicsit romlana a helyzetük, de az ő számuk szerintem elhanyagolható azokhoz képest, akik előre szeretnének haladni. Ez a két sáv 90%-ban üres, míg a középsők kb. ugyennyire telítettek. Nem mellesleg, jelenleg is rengetegen használják így ezeket a sávokat, annak ellenére hogy még nem szabadna.


Észlelt probléma helye:
A George Coșbuc és a Vasile Lucaciu utcák kereszteződése, a Coșbucról a Lucaciura, balra kanyarodáskor.
Észlelt probléma leírása: Az említett helyzetben nagyon sokszor az ott parkoló autók miatt (de a Lucaciu utcában lévő kanyar miatt amúgy is) lehetetlen kilátni egy normál magasságú személygépjárműből, így a kikanyarodás sokszor a lottózáshoz hasonlítható. Egy a szemközti oldalon elhelyezett panoráma tükör orvosolhatná ezt a problémát.

Egy tükörre lenne szükség a Vasile Lucaciu utcán

Barth Ferenc

Az észlelt probléma helye: Fabricii utcai felüljáró
Az észlelt probléma leírása: A Fabricii út és Gr. Ureche-i útkereszteződésnél kezdődő felüljárónál korlátozó tábla figyelmeztet a 3,5 tonnát meghaladó járművek használatát tiltva, kivételt képeznek az iskola járművek. Nos kedves Uraim naponta több tucat 2o-40 tonnás jármű felelőtlenül használja. Homokkal, építőanyaggal  és kitudja még mivel a megengedetnél sokkal nagyobb sebességgel robognak át a felüljárón. Nem tudom meddig bírja az az építmény melyet gondolom szakemberek 3,5 tonna biztonságos használatára engedélyeztek. Egy térfigyelő kamera felszerelése és a megfelelő rendelkezések/büntetések kiszabása szerény véleményem szerint biztosítaná a Szatmár megyei közlekedésrendészet fizetését a jelenlegi használat alapján. S.O.S. - vajon meddig bírja a felüljáró? Ha szükséges rendszámokat is tudok közölni.

Nagy Anita

Az észlelt probléma helye: a Decebal híd lába a Szamos bal oldalán
Az észlelt probléma leírása: Talán egy állandóan ott álló közlekedési rendőr oldhatná meg a problémát: az autósok sok esetben az egyenesen haladók sávjába sorolnak be, majd "bebújnak" a balra fordulók közé. Bár elvileg fel van téve egy kamera, amelyik ezt figyeli, ehhez képest soha nem történik semmi, mindenki bújkál - ami koccanás és rosszabb esetben balesetveszélyes.

Alpár

Észlelt probléma helye: Decebal híd
Észlelt probléma leírása: Borzasztóan zavaró sötétedés után, mint gépkocsivezetőnek és mint lakosnak egyaránt, a Decebal híd lábánál lévő óriási elektromos reklámtábla. Nem csak elvonja a figyelmet, de bosszantó is. Úgy gondolom, hogy legalább sötétedés után indokolt lenne lekapcsolni.

Kalmár Gyula

Észlelt probléma helye: Henri Coanda sugarut ill a Fantanii u. keresztezodese (az Economic elotti utkeresztezodesre ravezeto harom savos szakasz).
Észlelt probléma leírása: Az adott szakaszon az a problema, hogy a korforgalomba bevezeto utszakasz harom savos, mig a korforgalomba csak ket vagy egy sav van (mert felfestes egyalan nincs, igy csak talalgatni lehet), igy sokszor elofordul (plane azert mert rogton a korforgalom elott egy gyalogos atkelo is talalhato) hogy harom egymas melletti auto harom savon egyszerre er be az amugy ket/egy savos korforgalomba, ahhol talalgatni lehet hogy ki is van vegul is elsobbsegben. Persze az ut ket oldalan kb 50 meterrel a korforgalom elott van ket tabla mely jelzi, hogy a szelso sav egyesul a kozepsovel, es van par tobbnyire lekopott aszfaltra festett nyil is ami ezt mutatja, de ettol fuggetlenul a harom sav a zebraig ami szinte az korforgalomban van, nem szunik meg. Sok autos pedig egesz egyszeruen nem veszi figyelembe a fent emlitett jelzeseket, ami persze nem azt jelenti, hogy utolag hibast nem lehet talalni vagy, hogy eppenseggel a savegyesules nem volt jelolve, viszont ez nem valtoztat azon, hogy a helyzet balesetveszelyes. Ugyan igy balesetveszelyes a is hogy a korforgalomban honapok ota nincs felfestes, es csak talalgatni lehet hogy hany sav van benne akkor.

Kalmár Gyula észrevétele

Észlelt probléma helye: Basarabia es Zimbrului u. keresztezodese
Észlelt probléma leírása: A jelzett keresztezodesben, fouton az halad aki a Basarabian jon es elter jobbra a Zimbruluira a Golescu hid iranyaba (ill forditva), igy gyakorlatilag a fout 90 fokban elter. Ezt csak a helyiek ismerik tobbnyire, es nagyon sokszor elofordul, hogy arra nem jartas soforok (foleg 20 tonnas kamionok vezetoi, akik a Textil uzemhez jonnek / onnan mennek vissza a foutra) csak ugy atvagtatnak az utkeresztezodesen ( a Basarabia uton ) felteletezven, hogy egyenes uton vannak, tehat nekik van elsobbseguk. A helyzetet az sulyosbitja, hogy a nyomvonal egyszer volt felfestve, es elegge kopott allapotban van, a KEK szinnel jelolt helyen nincs egy elsobbseget alatamaszto jelzotabla, amely mutatja egyben, hogy a fout 90 fokban balra ter, a SARGA szinnel jelolt helyen levo elsobbsegadasra kotelezo jelzotabla pedig csak utolso pillanatban veheto eszre, mivel a fak kitakarjak az ev tulnyomo reszeben kitakarjak. Nem egyszer jartam mar szemelyszerint is balesetkozeli helyzetben ezen a helyen, a dudalasnak pedig az lett a vege, hogy a masik sofornek "allt foljebb", mivel egesz egyszeruen meg volt gyozodve arrol hogy neki van elobbsege.

Kalmár Gyula észrevétele

Észlelt probléma helye: Lalelei sugarut es Karolyi u. keresztezodese ( a Golescu hidrol lejovet / jobbrakanyarodaskor)
Észlelt probléma leírása: Nagyon jo dolog, hogy a jelzolampakat mar jo ideje ellattak idoszakosan villogo jobbra jelzo zold lampaval, a problema csak abbol fakad, hogy a gepjarmuvezeto nincs honnan tudja mikor valt ez pirosra (szunik meg) mivel nincs koztes jelzes ill letezik egy olyan pont amikor a zold villogo jelzes megall, es 1 masodpercen belul az utat keresztezo gyalogosok mar "ugranak" is az uttestre, mivel a Karolyi uttal parhuzamos zebra jelzolampaja epp akkor valt zoldre. Termeszetes hogy szukgesges ugy a gyalogosok mint a vezetok elovigyazatossaga ennel a jelzesnel, de ez a megoldas igy akkor is balesetveszelyes, es igen "stresszes" a gyalogosoknak is meg a vezetoknek is. A megoldas talan az lenne hogy egy olyan jelzest bevezetni ennel az utolagos zold/jobbra jelzonel amibol a gepjarmuvezeto rajon arra hogy mar csak par masodperc van hatra a jelzesbol, vagy egesz egyszeruen hamarabb kikapcsolni azt par masodpeccel mint jelenleg. ps. az emlitett helyzet szinte igaz minden olyan szatmari utkeresztezodesre ahhol a hasonlo jobbra kanyart, zold ideiglenesen villogo extra lampa engedelyez es zebra kovet.

Kalmár Gyula észrevétele

Andrei Pop

Észlelt probléma helye: A Lucian Blaga es Santierului utca keresztezodes - Gyalogatkelo
Észlelt probléma leírása: Ezen a helyen ha a Lucian Blaga jobb oldalarol (a varosbol kifele menet) a bal oldalara akar a gyalogos atkelni akkor a kepen lathato GIA Shop reklamtabla szepen eltakarja a gyalogost. Vagy szinte mar a jarda szegelyre kell kiallni hogy valamennyire lathato legyen ES lassa is a kozeledo autokat vagy agaskodnia kell a reklamtabla fole. Mint gyalogos is zavaro es mint sofor is zavaro mivel ha a sofor nem tudja hogy ott mire szamitson csak azon veszi eszre magat hogy van elotte egy gyalogos

Andrei Pop által jelzett közlekedési gond

Észlelt probléma helye: Santierului - Lucian Blaga keresztezodes
Észlelt probléma leírása: A Lucian Blaga fele haladva a Santierului utcarol, a vegen egy STOP tabla fogad ami helyes, de ami nem az az hogy nincs egy kotelezo jobbra tabla es sokan be is ternek balra amivel ugyebar nem csak hogy dupla zarovonalat lepnek at de a festett "szigetet" is. Hasonlo dolgot szoktak megtenni (altalaba taxisok) amikor raternek a Blaga utrol a Santieruluira balra kanyarodva

Bandi Pop észrevétele

Balogh Ákos

Észlelt probléma helye:
Mihai Eminescu utca
Észlelt probléma leírása: Szomoru hogy egyesek kisajatithatjak azt ami kozpenzen epul es ugy erzik csakis nekuk van joguk hasznalni! Amiatt a rovid utszakasz miatt kb 1 km kell kerulni ha a Poliklinikahoz szeretnek eljutni autoval . Abszolut esszeru! legyen a Mihai Eminescu utca vegig haszalhato MINDENKI szamara!!!

Balog Ákos ésyrevétele

Medve A. Sándor

Észlelt probléma helye: 15-ös lakótelep
Észlelt probléma leírása: A probléma már régi de sajnos még ma is aktuális, a "Dariu Pop"iskola meg szünésével a 16-os gyerekek egy része a "Petöfi Bălcescu" iskolába kénytelen járni, Egy biztonságos ut még ma sincs kijelölve a gyerekeknek. Ime egy lehetséges út az iskola oldalánál a garázsok előtt, egy zebra mely sehová sem vezet, esetleg neki a tömbház falának.

Medve A. Sándor észrevétele

Észlelt probléma helye: 16-os mikró, Sănătăţii u.
Észlelt probléma leírása: A kocsik nem tarják be a kötelező 5 métert, amellett, hogy alig férnek el a gyerekek, még a szabályosan közlekedő autóvezetőt is meglepheti a kocsik közül kilépő kis iskolás, hisz van aki oly alacsony hogy csak akkor lehet észlelni amikor kilépet.

Medve A. Sándor észrevétele

Észlelt probléma helye: 16-os mikró, buszmegáló
Észlelt probléma leírása: Egyes kocsik teljesen elfoglalják a járdát amely a buszmegálló és a park között van. Itt próbáljon elhaladni egy gyerek az iskolába, netán valaki egy gyerekkocsival. Amióta a parkon átvezető utat KIKÖVEZTÉK lehetetlen gyerekkocsival áthaladni, mert olyan, hogy kirázná a gyerekből a szuszt.

Medve A. Sándor észrevétele

Sorban Iosif

Észlelt probléma helye: B-dul Traian és B-dul V.Lucaciu csomópont
Észlelt probléma leírása: A gyalogosoknak szánt idotartam 29 másodperc - nem elegendő az átkelésre a zebrán, mint ahogy a képen is látszik. Egy kb. 50 méteres szakasz megtétele egy idősebb ember számára kihívás és lehetetlen, ezért is veszélyesnek találom.

Sorban Iosif felvétele

Észlelt Probléma helye: Str.Martirilor Deportati és Nicolae Golescu keresztezodés
Észlelt probléma leírása: A Golescu híd lábánál lévő két utca (M. Deportati és N. Golescu) közötti átkelést zavaró, mára nagy ranőtt növényzet akadályozza a kilátást.

Török Rómeó

Észlelt probléma helye: Szatmár megye, Batiz község, a 149c-s ut kereszteződése az E81-essel.
Észlelt probléma leírása
: Pár hónappal korábban, megnagyobbították az útkereszteződést, a munkálatok kezdetekor levették az összes irányjelző táblát, ezeket azóta sem rakták vissza, szegény külföldi aki gps berendezés nélkül indult útra mikor ehhez a kereszteződéshez ér és mondjuk Nagybánya irányába szeretne menni, nem tudja merre vegye az irányt. Jó lenne ha ezek a táblák visszakerülnének már a helyükre !!!

Nagy Péter

Észlelt probléma helye: Marsilia utca, Szatmárnémeti
Észlelt probléma leírása:
A Marsilia utcai stoptáblát csak ősszel lehet észrevenni, egész nyáron kitakarja a lomb.

Marsilia utca Szatmárnémetiben

István Tulik

Észlelt probléma helye: Closca sugárút, Szatmárnémeti
Észlelt probléma leírása:
Szeretném kérni, hogy a Closca sugárúton levő körforgalom előtt legyenek földre festett csíkok Zsadany felől jövet is, mert lassítás nélkül hajtanak be a körforgalomba az onnan érkezők, megszokásból.

Körforgalom a Closca sugárúton

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: