2020-01-19 15:30:22• hírek • Közlemény

Újabb sikeres Szatmár megyei projektek kerültek fel az Interreg Europe hivatalos oldalára

Az elmúlt években a Szatmár Megyei Tanács számos projektet indított a Román – Magyar Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében, melyek sikerrel is zárultak - tájékoztat a Szatmár Megyei Tanács közleménye

Az elmúlt év végén az EPICAH - Effectiveness of Policy Instruments for Cross – Border Advancement in Heritage projekt felterjesztésére a brüsszeli szakértői bizottság véleményezte az elmúlt évek munkáját és döntött úgy, hogy felkerülhetnek az Interreg Europe oldalára, ahol mindenki számára elérhetővé és tanulmányozhatóvá válnak a korábbi EU-s programidőszakból megvalósult, a magyar – román határmenti együttműködés keretében zajlott sikeres projektek. A 2020-as év újabb sikereket hozott Szatmár megyének, hiszen januárban két újabb projekt került fel az említett oldalra.


Az egyik ilyen határokon átívelő projekt a régiók gasztronómiáját népszerűsítő, úgynevezett gasztrotúrák program, melyben megalapították a Kárpáti Gasztronómiai Örökség Hálózatot 2012-ben az Ivano-Frankivszki Terüet Turisztikai Egyesülete (Ukrajna), a román Ecologic Egyesülettel, a Szatmárnémeti Kereskedelmi es Iparkamarával, a Szlovák Kereskedelmi es Iparkamara kassai irodájával, a magyar Szamos-bazár Egyesülettel, az Európai Unió Magyarország–Szlovákia–Románia–Ukrajna ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében.


A másik sikeres projekt, mellyel Szatmár megye felkerült az Interreg Europe oldalára, a Nagykároly és Nyírbátor városok közös projektje. Nyírbátor Város Önkormányzata, mint főpályázó, 2012-ben pályázatot nyújtott be a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013-as kiírására „Nyírbátor és Nagykároly együttműködése a határon átívelő turisztikai vonzerő fejlesztésére” címmel, a Nyírbátori Görögkatolikus Egyházzal és romániai Nagykároly Város Önkormányzatával közösen.

A projekt célja közös turisztikai csomagok, marketing tevékenységek létrehozása és a látogatószám növelése volt. A célok elérése érdekében a következő fejlesztések valósultak meg: Nyírbátorban látogatóközpont és lovarda építése, a görögkatolikus templom felújítása; Nagykárolyban a Károlyi kastély lovardájának rekonstrukciója és a kastélyban panoptikum létrehozása.Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírus statisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: