2009-12-03 15:51:33• hírek • Gozner Gertrud

Újabb sertésinfluenzás eset a megyében

A Szatmári Közegészségügyi Igazgatóság szerint újabb H1N1 típusú influenzával fertőzött pácienst találtak a megyében.

A hatóság annyit árult el, hogy az illető egy húsz és harminc év körüli nő, aki minden jel szerint Ukrajnában kapta el a vírust. A szatmári nő naponta járt át a szomszédos, komoly sertésinfluenza-járvánnyal küszködő országba. A bukaresti intézetbe küldött minta igazolta a H1N1 vírusának a jelenlétét, a beteg otthonában elkülönítve lábadozik - nyilatkozta a sajtónak Dr. Lidia Tamas járványügyi szakember. Ez már a második visszaigazolt megbetegedés a megyében.

Dr. Dorel Coica, a Közegészségügyi Igazgatóság vezetője szerint Szatmár megye összesen 12900 darab sertésinfluenza vakcinát kapott, ebből 1600 darabot a héten a Megyei Kórházban dolgozó egészségügyi személyzetnek küldték át. A hivatal vezetője szerint az a kórházi dolgozó, aki nem hajlandó magának beadatni az oltást, egy nyilatkozatot kell aláírjon, miszerint a saját felelősségére megtagadja a vakcina beadását.

Az elkövetkező napokban kerül sor a belügyminisztérium alá tartozó szervek tagjainak a beoltására, már néhány tucat oltás a közegészségügy eljuttatott hozzájuk. Közülük leginkább a határrendészet munkatársai vannak kitéve a fertőzés veszélyének. Ami a diákok beoltását illeti, még nincs megtervezve az oltás beadásának pontos stratégiája. Lidia Tamas szerint a jövő héten hívják össze az iskolaorvosokat, hogy ezt megbeszélhessék. Az egyetemistákkal még nehezebb a dolguk, mert a kötetlen órarendjük szerint nehéz őket egy helyre összegyűjteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: