2020-04-04 15:48:36• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Újabb romániai város kerül vesztegzár alá

Vesztegzár alá vonják a Ialomiţa megyei Ţăndărei városát, ahol magas a koronavírussal fertőzött személyek száma és sokan meghaltak - jelentette be szombaton Marcel Vela belügyminiszter, hozzátéve: az intézkedés az április 4-én kiadott 7-es számú katonai rendelet része.

Kifejtette: a lakosság ellátását végző teherfuvarozók behajthatnak a városba, illetve kiléphetnek onnan. "Jelenleg a fizikai távolságtartás az egyetlen megoldás. (...) Ebből az időszakból csak akkor jövünk ki jól, ha helyesen cselekszünk" - hangoztatta a belügyminiszter szombati sajtónyilatkozatában.


Marcel Vela szerint az új katonai rendeletet egyes polgárok viszonyulása tette szükségessé, akik nem értik meg, hogy a vírus mennyire veszélyes, és hogy cselekedeteik milyen következményekkel járhatnak. 'Tájékoztatni szeretném őket, hogy a törvény mindenkire vonatkozik, és azt mindannyiunknak tiszteletben kell tartanunk' - mondta a tárcavezető, rámutatva: egy vaslui-i polgár az első román állampolgár, akit előzetes letartóztatásba helyeztek, mert nem volt hajlandó megállni a rendőrségi szűrőnél.


A ţăndărei-i helyzetről elmondta: a Ialomiţa megyében regisztrált 48 fertőzött személyből 32, azaz több mint 60 százalék ţăndărei-i, a halottak esetében pedig még aggasztóbb az arány, nyolcból hét származik erről a településről. 'Mindezek okán az április 4-én kiadott katonai rendelettel vesztegzár alá vonjuk Ţăndărei városát' - mondta a miniszter. Hozzátette: a városba be- és a városból kilépő forgalmat a belügyi és védelmi minisztérium egységei ellenőrzik.


Țăndărei jónéhány évvel ezelőtt azzal került be a nemzetközi sajtóba, hogy lebukott egy bűnbanda, amely rengeteg gyermeket vitt külföldre, hogy azok ott koldulásból és lopásból hozzanak nyereséget a csoportosulásnak. Amikor 2010 áprilisában 300 romániai és brit rendőr razziázott a városban, a palotaszerű bűnöző-lakásokban nagy készpénz-kötegeket, aranyrudakat, keresztleveleket és padló alá rejtett fegyvereket találtak.  

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: