2019-09-17 09:14:32• hírek • Bede Emőke

Újabb román horrorkaraván a magyar autópályán

Fotók: police.hu
Fotók: police.hu

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök az M1-es autópályán ellenőriztek ismét két olyan román állampolgárságú sofőrt, akik az általuk vezetett járműszerelvényekkel a megengedett legnagyobb össztömeget jelentősen meghaladva közlekedtek - adta hírül kedden délelőtt a police.hu.

A magyar rendőrök 2019. szeptember 16-án 12 óra 35 perckor az M1-es autópálya 107-es kilométerszelvényénél végrehajtott közlekedésrendészeti ellenőrzés során szűrtek ki a forgalomból két román rendszámú gépjárművet, melyek épp Hegyeshalom felől Budapest irányába haladtak. A tengelysúly-mérések ismét mindkét esetben szabálytalanságot mutattak ki, a kisteher-gépjárművek és a szerelvényük súlya a megengedett legnagyobb össztömeget jelentősen meghaladta.


A tetten ért román sofőröket az egyenruhások előállították, és a hatóság gyorsított eljárás keretében a szabálysértők egyikét egy hónapra eltiltotta a járművezetéstől. Társa – mivel már korábban is követett el hasonló szabálysértést- nyolc hónap eltiltást kapott. Ezen kívül mindkettőjüket pénzbírsággal is sújtották a rendőrök - derül ki a magyaroszági hatóság beszámolójából. Egyébként a magyar autópályákon egyre gyakrabban találkozni hasonló horrorkaravánokkal, ám nem csak a román sofőrök próbálják meg ily módon átszelni a szomszédos országot. A rendőrség már moldáv, török, bolgár és német autóvezetőket is lekapcsolt egy időre az általuk vezetett monstrumok miatt.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: