2008-12-06 01:19:36• hírek • Szatmar.ro

Újabb román győzelem

Románia győzött, Magyarország döntetlent játszott a női kézilabda Eb. második fordulójában.

A nyolcadik alkalommal megrendeztt női kézilabda Európa-bajnokság első fordulójában Románia magabiztos játékkal, fölényes győzelmet aratott Magyarország fölött (27-21). A második fordulóban a románok továbbjutásuk bebiztosításáért léptek pályára, míg a magyarok remények életben tartásáért.

Elsőként a román válogatott mérkőzött, melynek ellenfele az első mérkőzését a dánok ellen elveszítő Franciaország volt. A találkozó első húsz percében a két csapat fej-fej mellett haladt, a franciák szereztek általában vezetést, de nem tudtak meglépni. A félidő derekán aztán Radu Voinea tanítványai átálltak egy szorosabb védekezésre, aminek köszönhetően rengeteg kontrát vezethettek. A 20. percben Cristiana Neagu révén a románok először szerezték meg a vezetést, majd szép lassan növelték előnyüket. A szünetben már 17-15-re vezettek. A második játékrészben sem változott a játék képe, a remeklő Elisei és Neagu góljaival a 38. percben 22-14 volt a román csapat előnye. A végére ugyan visszavettek a románok, de győzelmük nem forgott veszélyben és végül 30-25 arányban győztek, aminek köszönhetően máris bejutottak a középdöntőbe.

Magyarország az első mérkőzésen a franciákat legyőző Dániával találkozott, abban a tudatban, hogy egy újabb vereség fatális lehet rá nézve. Bár egyik legjobbjukat, Vérten Orsolyát sérülés miatt nélkülözin voltak kénytelenek, a magyarok jól kezdtek és elsősorban Görbitz Anita és Tomori Zsuzsanna jó játékának köszönhetően folyamatosan vezettek az első félidőben, de a dánoknak mindig sikerült felzárkózniuk, így a szünetben 13-12 volt ide. A fordulás után sem változott semmi, egészen addig, amíg a félidő közepén a dánok rá nem állítottak valakit Görbiczre. A Győr addig remeklő irányítója ezzel nem tudott mit kezdeni, az északiak pedig fordítani tudtak. Az utolsó percek aztán nem mindennapi izgalmakat hoztak. Előbb Bódi Bernadett és Balogh Barbara révén fordított a magyar csapat, majd a dánok Moeller büntetőjével kiegyenlítettek, beállítva a 26-26-os végeredményt.

Ezzel a ponttal a dánok továbbjutottak, a magyaroknak pedig nem szabad kikapniuk vasárnap este a franciáktól, ha be akarnak jutni a középdöntőbe:

A második forduló eredményei:
A csoport: Románia - Franciaország 30-25, Magyarország - Dánia 26-26
B csoport: Norvégia - Ukrajna 33-20, Spanyolország - Portugália 29-24
C csoport: Oroszország - Fehéroroszország  29-25, Svédország - Ausztria 24-10
D csoport: Németország - Szerbia 32-31, Macedónia- Horvátország 31-29

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: