2019-10-05 11:41:48• hírek • Bede Emőke

Újabb részleteket közölt a CFR a Szatmárnémetit Béccsel összekapcsoló vonatjáratról

Futótűzként terjedt nemrégiben a helyi és az országos médiában a hír, hogy decembertől napi rendszerességgel induló vonatjárat fog közlekedni Szatmárnémeti és Bécs között.

A megjelent információkkal kapcsolatban pénteken a román állami vasúttársaság, vagy ahogyan legtöbben emlegetik, a CFR közleményt adott ki, melyben több részletet is pontosítanak. Mint írják, a járat indítása az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB), a Magyar Állami Vasútak Zrt. (MÁV Start), illetve a CFR által kötött megegyezésnek köszönhetően valósul meg. A hivatalos tájékoztatás szerint a járat naponta fog közlekedni: a szatmári vasútállomásról 9 óra 27 perckor gördül ki a szerelvény, a bécsi főpályaudvarra pedig előreláthatóan 17 óra 21 perckor érkezik majd meg. A bécsi indulást 10 óra 42 percre időzítették, és ÖBB honlapja szerint a vonat az esti órákban, 20 óra 42 perckor suhan be a szatmári vasútállomásra.


Az EuroCity 687-es járatnak 16 köztes állomása lesz: Nagykároly – Érmihályfalva – Nyírábrány – Debrecen – Hajdúszoboszló – Püspökladány – Karcag – Kisújszállás – Szolnok – Budapest (Keleti pályaudvar) – Kelenföld – Tatabánya – Győr – Mosonmagyaróvár – Hegyeshalom. A városunkból kigördülő kocsikat egyébként Püspükladánynál fogják a Kolozsvárról Bécsbe tartó szerelvényhez kapcsolni, majd visszatérőben ugyanitt fognak leválni azok, melyek útjukat nem a kincses város, hanem Szatmárnémeti felé fogják folytatni.


Noha eddig az árakról nem sokat lehetett tudni, a CFR legújabb közleményében már elhint néhány morzsát erre vonatkozóan. Az állami vasúttársaság a City Star Austria ajánlatát javasolja a leendő utasoknak, mely körülbelül 31 euróba fog majd kerülni egy felnőttnek a másodosztályra. Ha pedig épp nem él ez a kedvezményes ajánlat, akkor egy másodosztályra szóló, teljesárú jegyért megközelítőleg 46 eurót kell majd fizetni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: