2011-08-16 15:32:33• hírek • Szatmár.ro

Újabb részletek a Partiumi Napok Műsorából

Lázasan folyik a X. Partiumi Magyar Napok szervezése, az alig két hét múlva sorra kerülő rendezvény színes programmal várja majd az érdeklődőket - ígérik a szervezők. A számos koncert és előadás mellett ugyanakkor állandó programok is várják majd a résztvevőket úgy a Kossuth Kertben, mint Szatmárnémeti Újközpontjában.

Péntektől kezdődően élettel és zsivajjal telik meg a Kossuth kert, az öreg fák lombja alatt kulturális és gasztronómiai programok várják a szatmáriakat. Érdemes kiemelni a Szent István Kör által szervezett, Bem tábornokról szóló kiállítás, melynek a Zöld Ház ad majd otthont.
A Partiumi Magyar Napoknak már szerves részét képezi a könyvutca és a gyermekfoglalkozások, továbbá idén sem maradnak el a civil szervezetek különböző tevékenységei. Ilyen például az Aranykapu Kulturális Egyesület által szervezett „Honfoglaláskori képek a jurtában" előadás, a lovagló bemutató és lovaglási lehetőségek a Galopp Egyesülettel, sörösládamászó verseny az EKE szervezésében, továbbá a Dog Training és az Alpha K9 Kutyakiképző iskola közös engedelmességi és örző védő agility bemutatója.

A szombati program már délelőtt kezdődik, a gulyáskészítő mesterek szorgalmasan fűszerezik a finomságokat, zajlanak a csapatvetélkedők,  többszáz gyermek vesz részt a gyermekprogramokon, a messziről érkezett kiállítók szebbnél-szebb standjai várják a látogatókat. Lovagi bajvívások, vitézkedések, hétpróba és más érdekességek várják kicsiket-nagyokat. A nagyszínpadon 19.30-től az RTL-Klubból ismerős Polgár Péter és a TV2 Frizbi stand up comedy versenyének győztese, Orosz György lép fel, majd este az utóbbi idők egyik legnépszerűbb magyarországi zenekara, a Magna Cum Laude lép színpadra 20 óra 30 perces kezdettel.

Magna Cum Laude - fellépnek a Partiumi Magyar Napokon


Napközben a gasztronómiáé lesz a főszerep: halászléfőző versenyen bizonyíthatnak a vállalkozó kedvűek, a helyszínen készített hagyományos népi ételek láthatóak és kóstolhatóak a Sárközújlaki Református Nőszövetség és a Bogdándi Hagyományörzők, a Mezőpetri és Kálmándi Nőszövetség jóvoltából. Akik pedig valami különlegesre vágynak, azok részt vehetnek a közös töltöttkáposzta készítésen, vagy a Megyei Környezetvédelmi Ügynökség rekordkísérletébe is bekapcsolódhatnak, melyben a Partium leghosszabb Bió kalácsát fogják megsütni és természetesen elfogyasztani.
Ennyi étel után pedig mindenkinek jól esik egy kis itóka is, amiért szintén nem kell messze menni, hiszen a Kossuth Kertben bor és pálinkakóstolás, valamint fröcssparty várja majd a szomjazókat.

Az evés - ivás után pedig sosem árt egy kicsi mozgás sem, a rendezvény teljes ideje alatt várja az érdeklődőket a Primagym és a Szatmár.ro egészségszigete, ahol a Kardio Kick Boxot, az alakformálást,  a Bodyart-ot és a Spinracinget próbálhatják ki az érdeklődők, majd kora délután egy Zumba rekordkísérleten vehetnek részt Sinkó Tamás preneztőr irányításával.

Vasárnap is több tízezer résztvevőre számítanak a szervezők a Kossuth kertben: mesterségek utcája, filmvetítés és számos más program színesíti az év legszebb vasárnapját, majd 20 órától az Új Központban lép fel a vajdasági gyökerekkel rendelkező Besh O Drom. Az este  megkoronázásaképpen a magyar kortárs népzene nagykövete, a Magyar Köztársaság Tisztikeresztjével is kitüntetett Ghymes lép fel 22 órai kezdettel, hogy a magyar népzenei ihletettségű dallamok méltóképpen zárják le 2011 legnagyobb és legszínesebb rendezvényét.

Ghymes koncert is lesz


A X. Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat Aranyfokozatú támogatója az Autonet és a Tarr Beton. Ezüstfokozatú támogatók: Dominium, Rosendahl,  GrupWest, Bizmann, Poszet Kft, Confortdesign, Secondtex, SVD Bau, No Pardon Pub, Astoria Szálló és a GerBog. Részletes programért és hírekért figyeljék a weboldalt: www.partiuminapok.ro

A X. Partiumi Magyar Napok főszervezője az Identitas Alapitvány és az RMDSZ, kiemelt támogatóink pedig Szatmárnémeti Városi Tanácsa, valamint Szatmár Megye Tanácsa. Rendezvényük szervezésében partnerünk az Ady Endre Társaság, az Aranykapu Kulturális Egyesület, a szatmárnémeti MADISZ és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, a Szent István Kör, a Szatmári Magyar Diákszövettség, valamint Szatmár megye Diáktanácsa, továbbá az Erdélyi Kárpát Egyesület és a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata.

A Partiumi Magyar Napok Támogatói

Arany fokozatú Támogatók: Tarr Beton, Autonet

Ezüst fokozatú Támogatók: Korall Klinika, Rosendahl, Dominium, Confort Design, Grup West, Opel, Chevrolet, Ger-Bog, Communitas Alapítvány, Bizmann, Second Text, No Pardon Étterem, Poszet, SVD Bau

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: