2009-09-15 11:50:41• hírek • Kárpáti János/MTI

Újabb reformokra van szükség

További reformlépéseket vár az Európai Unió Romániától és Bulgáriától a közigazgatás, illetve az igazságügy területén - olvasható az uniós külügyminiszterek hétfő-keddi brüsszeli tanácskozásáról kiadott egyik tájékoztatásban.

A dokumentum szerint Románia számos üdvözlendő lépést tett ugyan - így például új büntető és polgári törvénykönyvet fogadott el -, de a változások egyelőre csekély mértékűek, és nem hoztak érzékelhető eredményeket a lakosság számára. Romániának széles körű politikai egyetértést kell teremteni annak érdekében, hogy az igazságszolgáltatási rendszer hatékonyan és függetlenül működjön, valamint hogy erősödjék a korrupció elleni harc - ajánlja az unió.

Bulgária vonatkozásában a miniszterek megállapították, hogy egyelőre csupán "technikai szintű és korlátozott hatású" lépések történtek a tavaly nyáron az Európai Bizottság által feltárt hiányosságok orvoslása érdekében . Az EU szerint további érdemi eredményeket kell elérni a magas szinteken tapasztalható korrupciós, illetve a szervezett bűnözéshez köthető ügyek kivizsgálásában, üldözésében és a megfelelő ítéletek meghozatalában.

Az uniós tagállami kormányokat képviselő tanács "egyértelmű politikai elkötelezettséget vár Bulgáriától arra, hogy megkezdi az igazságszolgáltatás mélyreható reformját".


Eu-zászlók Brüsszelben
Eu-zászlók Brüsszelben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: