2017-10-16 07:35:01• hírek • Szatmar.ro

Újabb rangos fesztiválon szerepel a Brighella Bábtagozat

2017 október 17-én, kedden 10 és 13 órától a Puck Báb- és Marionettszínházak Nemzetközi Fesztiválja keretében lép fel a Harag György Társulat Brighella Bábtagozata a kolozsvári ZUG Zone-ban. A rangos fesztivál versenyprogramjába három tagú szakmai zsűri válogatta az előadásokat. A szatmári bábosok a Schneider Jankó rendezte Történet a tálról és a kanálról című előadásukkal szerepelhetnek a megmérettetésen, mellyel a közelmúltban Nagyváradon megrendezett Fux Fesztiválon két fontos díjat is elnyertek.

„Az érdem elsősorban Bandura Emeséé, aki tagozatvezetőként évadról évadra rangos vendégművészeket csábít le a bábtagozathoz rendezni, illetve workshopokat tartani. Túlzás nélkül állíthatom, hogy a bábszínházunk az egyik legdinamikusabban fejlődő műhely a romániai magyar palettán, ehhez az eredményhez viszont szükség volt néhány régóta halogatott fontos lépésre: az elmúlt években sikerült jogilag is önálló egységgé szervezni a bábtagozatot, a társulat szervezeti struktúráján belül, és mostmár a rangjához méltó saját épülete is van a tagozatnak. Ezzel együtt sem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen nagy eredmény egy ilyen kis létszámú csapattól, hogy profi bábtársulatként képes működni. A bábtagozat teljes létszáma mindössze hat fő, az állandó rendezőt, az alapító Nagy Reginát és az ügyelőt is beleértve. Kicsi csapat, de nagy tervekkel, álmokkal, amelyeket tudatosan és következetesen meg is valósítanak. Úgy gondolom, az idei fesztiválmeghívások is ennek a fejlődésnek az egyértelmű jelei.” – nyilatkozta Bessenyei Gedő István társulatigazgató.

Bandura Emese, a Brighella Bábtagozat vezetője a következőképpen fogalmazott:

„Kihangsúlyoznám a csapat fontosságát, a közös cél felé tartó bábtársulat tagjai elkötelezettséggel cselekszenek, munkájukat egyben örömteli tevékenységként élik meg, melynek mozgósító ereje van. Folyamatos fejlődésünkben nagyon fontos mérföldkő az új játéktér az Iparos Otthonban, ahol reményeink szerint egy gyermekekre épülő közösségi teret tudunk kialakítani, ahová szívesen tér be szülő, gyermek és pedagógus egyaránt, ami az előadási élmények és foglalkozások által a szórakozás, a színházi nevelés, tanulás és fejlődés helyszíne is lehet. Természetesen fontosak a visszajelzések, a szakmai díjak is, hiszen szükségünk van arra, hogy tudjuk: valóban a megvalósulás felé halad-e az, amibe belefogtunk.”

Az előadás alkotói Bandura Emese, Bandura Tibor, Nagy Anikó és Nagy Tamás bábszínészek, Schneider Jankó rendező, Bartal Kiss Rita díszlet- és jelmeztervező, bátervező, Nagy Viktória Éva dramaturg és Czapp Ferenc zeneszerző, ügyelője és súgója Liegner Zsolt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: