2013-07-26 16:34:16• hírek • Szatmár.ro

Újabb ralifutam, ezúttal Nagykárolyban

A nyolcadik alkalommal kiírt viadal helyszíne ezúttal Nagykároly lesz, ahova három éves szünetet követően tér vissza a mezőny, a pilóták a polgármesteri hivatal épületétől a csanálosi út felé vezető szakaszon megépített pályán futnak majd versenyt az idővel.

- Úgy gondoltuk, hogy a nagykárolyi és a város környékén élő autóbarátok is részesüljenek a látványból, ez a helyszín igen emberközeli is, tehát nagy érdeklődésre számíthatunk. Az eddigi jelzések alapján több mint 50 pilóta részvételével számolunk, ami rekord lenne. Az esemény megszervezésére igen nyitott volt Kovács Jenő polgármester is, akivel jól együttműködünk, és minden segítséget megad" - nyilatkozta Seletye Dávid, az ACR szatmári kirendeltségének vezetője.

A bajnokság első fordulójában 37, a másodikban 45 pilóta mérte össze tudását az ACR szatmárnémeti gyakorlópályáján.

A beiratkozások 8 órától kezdődnek, az edzések 10 órától, utána pedig rajtol a verseny, amelyre a nevezési díj továbbra is 60 lej, az ACR-tagoknak ez az összeg 30 lej.

A fordulóban nincs változás az osztályokat illetően, tehát a három alapkategória, az ON 1 (elsőkerék-meghajtású autók, 1500 köbcenti és 200 lóerő alatt), az ON 2 (elsőkerék-meghajtású autók, 1500-2000 köbcenti között, 200 lóerő alatt) és az ON 3 (hátsókerék meghajtású autók, függetlenül a hengerűrtartalomtól, 200 lóerő alatt) mellett most is lesz Open (az első három kategóriába nem tartozók indulhatnak, licenccel rendelkező és nem rendelkező pilóták, épített autók, négykerék-meghajtásúak, 2000 köbcenti felettiek) kategória.

Emellett még van az Only Open kategória, amely gyakorlatilag már a licenccel rendelkező pilóták csoportját tömöríti, de bárki beiratkozhat, kivéve a juniorokat. Ebben a bajnokságban ezt a kategóriát kétfelé osztják, az Only Open 1-ben az elsőkerék-meghajtású, az Only Open 2-ben a hátsókerék-meghajtású autók indulhatnak, a henger űrtartalmától függetlenül. Ami a juniorokat illeti, ez egy új kategória, ezen belül is két osztály létezik, a 8-15 évesek és a 15-18 évesek korcsoportja. A pontozási rendszer nem változik, vagyis az illető kategória győztese 21 pontot kap, utána pedig a helyezésekkel csökkenően 15-11-9-7-5-4-3-2-1 ponttal értékelik az első 10 autós teljesítményét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: