2019-09-19 12:41:41• hírek • Bede Emőke

Újabb próbabevetésen az önkéntes tűzoltók

Különösebb magyarázatra nem szorul az a tény, hogy az önkéntes tűzoltócsapatok komoly segítséget jelentenek hivatásos bajtársaik számára a veszélyes helyzetekben. Szatmár megyében azonban még mindig kevés önkéntes egység van olyan szerencsés helyzetben, hogy saját autóval és megbízható felszereléssel rendelkezzen.

Ezt a helyzetet hivatott orvosolni a ROHU80 Jointrescue „Határmenti Integrált Monitoring, Kockázat- És Katasztrófakezelési Központ“ című projekt, melynek köszönhetően 2019. január 14-én négy Szatmár megyei település, Szatmárudvari, Halmi, Szatmárhegy és Pálfalva kapott az önkéntes csapatok felszerelésének bővítéseként egy-egy tűzoltóautót. A felszerelés megújítása mellett azonban az említett pályázat azt is célul tűzte ki, hogy megfelelő ismeretanyaggal lássa el az önkéntes lánglovagokat.
 

Az utóbbi hónapokban már többször is beszámoltunk azokról a gyakorlatokról, melyeken a fentebb említett települések önkéntesei tesztelték, illetve mélyítették is tudásukat. Csütörtökön felkészülésük újabb állomáshoz érkezett. A legújabb elméleti oktatásra, majd az azt követő helyzetgyakorlatra Szatmárpálfalván került sor. Stramb Gheorghe nyugalmazott ezredes többek között a vészhelyzetek típusairól, a lakosság figyelmeztetésének megszervezéséről, az evakuációról tartott előadást a résztvevőknek, majd következett a próbabevetés is. Ennek forgatókönyve szerint a kritikusan megemelkedett vízszint miatt átszakadt a Szamos-gát, és a lakosság mielőbbi evakuálására van szükség. A gyakorlat végén a csapat Stramb ezredes segítségével vonta mindazokat a következtetéseket, melyek egy valós helyzetben bizony akár emberi életeket is menthetnek.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: