2016-09-15 00:11:32• hírek • MTI, Szatmár.ro

Újabb paralimpiai ezüstérem Osváth Richárdnak

fotó: MTI
fotó: MTI

Osváth Richárd ezüstérmet szerzett a kerekesszékes vívók A sérültségi kategóriájának tőr egyéni versenyében a riói paralimpia szerdai versenynapján.

A Törekvés SE 31 éves vívója - aki hétfőn kardban is második volt - 3/2-es győzelmi mérleggel zárta a csoportszakaszt, majd a legjobb nyolc között a lengyel Michal Nalewajeket (15-8), az elődöntőben pedig a kínai Szun Kangot (15-10) verte magabiztosan. A fináléban a kínai Je Zsu-ji volt az ellenfele, akivel szemben 15-8-ra alulmaradt.

Osváthé a magyar küldöttség tizedik érme, öt bronz mellett az ötödik ezüst.

Osváth Richárd a szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben ragadott először tőrt 1994-ben. Lengyel Éva és File Attila tanítványaként tíz éven keresztül volt aktív sportoló, karrierje során a gyermekek és a kadett korúak között is országos bajnoki címet szerzett, Balkán bajnokságon aranyérmes lett, csapatban és egyéniben is több érmet szerzett. Junior Európa-bajnokságon hatodik helyet is szerzett, de az ígéretes sportkarrier előtt álló fiatalember élete 2005-ben hullámvölgybe ért. 2005 és 2006 között több alkalommal műtötték a térdét, emiatt kénytelen volt felhagyni az aktív sporttal, 2008-ban pedig egy újabb térdsérülést szenvedett. Kevéssel ezt közvetően indult el parasportolói karrierje. 2011-ben EB-t nyert, Londonban a paralimpián bronzérmes lett. 2013-ban Magyarországon az év parasportolójának választották.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: