2005-10-07 14:58:00• hírek • Szatmar.ro

Újabb ötcsillagos

Öt csillagot kapott a Mazda5 a legújabb NCAP törésteszten .

A Mazda új, kompakt C szegmensbe tartozó egyterűje, a Mazda5 a legjobb értékelésnek megfelelő 5 csillagot kapott a legújabb Európai Újautó-értékelési Program (NCAP, European New Car Assessment Program) szerinti teszten.
A Mazda5 33-as összpontszámával osztályának egyik legjobbja, utasait szinte minden ütközési helyzetben hathatósan védi.Bár a C-MAV szegmensben a Mazda5 az egyetlen, amelynek két tolóajtaja szolgálja a kényelmet, a lehető legnagyobb pontszámot, a lehetséges 18-ból 18 pontot ért el az oldalirányú ütközések biztonsága területén, ezzel bizonyítva, hogy a tolóajtók nemcsak kényelmesebbek, de legalább olyan biztonságosak is, mint a nyílóajtók.
A féloldalas frontális törésteszten (off-set) a Mazda5 13 pontot, a megszerezhető összes pont 84 százalékát érte el, és a biztonsági öv becsatolására emlékeztető funkcióért két további pontot kapott.A Mazda5 egyedi jellemzői, a hét férőhely, a rugalmas Karakuri ülésrendszer, a szegmensben elsőként látott dupla tolóajtó, a dinamikus motorpaletta és a Zoom-Zoom design mellé immár a nagyfokú, a való világban helytálló biztonságot is fel lehet jegyezni. (Mazda)

.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: