2015-01-10 11:25:12• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb öt helyet lépett előre Gyenes Mani

Az idei Dakar-rali egyik legnehezebb napján vannak túl a versenyzők, hisz Antofagasta és Iquique között 688 kilométert kellett megtenniük. Ezek közül a motorosok számára 318 kilométer volt a mért szakasz, az autósok számára pedig 255 kilométer. Szerencsére mindez nem befolyásolta Gyenes Emánuel remek szereplését, aki ezúttal a 21. helyen végzett.

Az Autonet Motorcycle Team 30. éves versenyzője ezzel jelentőset lépett előre az összesített tabellán, ahol jelenleg a 32. pozíciót foglalja el. A 49-es rajtszámmal versenyző Mani még soha nem állt ilyen kedvező helyen az idén és kiemelendő, hogy a második napot követően folyamatosan lépdel előre a táblázaton.

A másik román versenyző, Marcel Butuza a 70. helyen ért Iquiquébe, összesítettben pedig az 56. helyen áll.

Ami a motorosok mezőnyét illeti, a hatodik napot Helder Rodrigues nyerte Toby Price és Paulo Goncalves előtt. Az összesítettben vezető Juan Barreda Bort pénteken a hatodik, a tőle 12 perccel lemaradó Marc Coma pedig a hetedikként ért Iquiquébe. Goncalves összesítettben is harmadik.

Az autósok között Nasszer al-Attijah megszerezte harmadik futamgyőzelmét, amivel megszilárdította vezető helyét az összesített táblázaton Gilles de Villiers és Jazid Abrazsi előtt. A hatodik napon de Villiers ért be másodikként, Nani Roma pedig harmadikként.

Szombaton a versenyzőkre rövidebb szakasz vár: Iquique és Uyuni között 392 kilométert kell megtenniük, amiből 321 kilométert a mért szakasz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: